Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

NATO mudina Izraēlu saglabāt samērīgu reakciju

NATO valstis ceturtdien apliecinājušas Izraēlas aizsardzības ministram savu atbalstu viņa valstij pēc palestīniešu kaujinieku grupējuma Hamas uzbrukuma, bet mudinājušas Izraēlu reaģēt samērīgi.

Izraēlas aizsardzības ministrs Joavs Galants šodien ar videozvana starpniecību informēja NATO kolēģus par situāciju Izraēlā, kas pēc "Hamas" uzbrukuma bombardē Gazas joslu.

Kāds Rietumu diplomāts, kurš piedalījās diskusijā, sacīja, ka Galants NATO ministriem parādījis "šokējošus kadrus" par "Hamas" kaujinieku veiktajām slepkavībām.

"NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paziņoja, ka NATO visstingrākajā veidā nosoda teroristu uzbrukumus, piebilstot: "Izraēla nav viena pati"," teikts NATO paziņojumā.

"Sabiedrotie pauda solidaritāti ar Izraēlu, skaidri norādot, ka tai ir tiesības samērīgi aizstāvēties pret šiem neattaisnotajiem terora aktiem," norādīts paziņojumā. Bloks arī aicināja "Hamas" nekavējoties atbrīvot visus ķīlniekus un aizsargāt civiliedzīvotājus.

Sabiedrotie arī skaidri norādīja, ka nevienai valstij vai organizācijai nevajadzētu censties izmantot situāciju vai to saasināt.

Paziņojumā tika piebilsts, ka "vairāki NATO sabiedrotie skaidri norādīja, ka sniedz praktisku atbalstu Izraēlai, tai turpinot reaģēt uz situāciju".

Tai pat laikā ASV prezidents Džo Baidens ir brīdinājis, ka Izraēlai, neraugoties uz visām dusmām un neapmierinātību, ir jārīkojas saskaņā ar kara likumiem.

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Grānts Šapss šodien izteicās, ka Izraēla Gazā vajā teroristus un negrasās uzbrukt civiliedzīvotājiem. "Tā ir ļoti, ļoti svarīga, izšķiroša atšķirība, kas, manuprāt, ir jāsaprot visai pasaulei," viņš uzsvēra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits