Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Merkeli Drēzdenē sagaida ar svilpieniem

Kancleri Angelu Merkeli, kas pirmdien ieradās Drēzdenē, lai piedalītos Vācijas atkalapvienošanās 26.gadadienas svinībās, pie Svētās Jaunavas Marijas baznīcas (Frauenkirche) ar svilpieniem sagaidīja vairāki simti saniknotu cilvēku, kas pauda sašutumu par viņas piekopto imigrācijas politiku.

Protestētāji, kurus no baznīcas ieejas norobežoja metāla nožogojumi un policistu ķēdes, skandēja: "Tautas nodevēja!" un "Merkelei ir jāaiziet!"

Naidīgu sagaidīšanu no drēzdeniešiem izpelnījās arī Vācijas prezidents Joahims Gauks.

Svilpieni un saucieni atsākās, kad pēc dievkalpojuma Merkele kopā ar Gauku un iekšlietu ministru Tomasu de Mezjēru atkal iznāca no baznīcas.

Drēzdene ir viena no savulaik komunistu jūgā bijušās Austrumvācijas pilsētām, kurās 1989.gada vasarā un rudenī uzsāktās masu demonstrācijas noveda pie Berlīnes mūra krišanas un gadu vēlāk - pie Vācijas atkalapvienošanās.

Taču šodien Drēzdene kļuvusi arī par kustības PEGIDA (Patriotiskie eiropieši pret Rietumu islamizāciju) dzimšanas vietu. Savas aktivitātes apogejā PEGIDA zem antikomunistiskās revolūcijas laiku saukļa "Wir sind das Volk" ("Mēs esam tauta") spēja pilsētas ielās izvest vairāk nekā 20 000 cilvēku.

Sava Drēzdenes apmeklējuma laikā Merkele tikās arī ar tā vietējā imama ģimeni, kura mošejā pagājušajā nedēļā eksplodēja spridzeklis.

Top komentāri

Ēdelweiss
Ē
Nekas, lai tā ASV kalpone un Eirojudenpidaresenkomisaren cilvēku tirzniecības atbalstitāja Mēreķele pierod, un gatavojās saņemt akmeņus par savas valsts un tās civilizacijas iznīcināsanu !!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits