Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva
Galvenais konstebls Īens Hopkinss (attēlā) paziņo, ka aizdomās par sprādziena sarīkošanu tiek turēts Salmans Abedi

Mančestras policija publisko spridzinātāja identitāti

Britu policija publiskojusi Mančestras terora akta sarīkotāja identitāti - pašnāvnieks spridzinātājs, kurš laupīja vismaz 22 cilvēku dzīvības, vēl teju 60 smagi ievainojot, ir 22 gadus vecais Salmans Abedi, vēsta BBC. Vīrietis dzimis Mančestrā, bet viņa ģimene ir no Lībijas. Pašlaik sīkāka informācija netiek sniegta.

Uzbrucēja identitāti publiski nosauca Mančestras galvenais konstebls Īens Hopkinss: "Varu apstiprināt, ka vīrietis, kas tiek turēts aizdomās par aizvadītajā naktī notikušo zvērisko uzbrukumu, ir 22 gadus vecais Salmans Abedi. Tomēr izmeklētāji formāli vēl nav pabeiguši viņai dentificēšanu, tāpēc pašlaik sīkāki komentāri netiks sniegti." 

Hopkinss arī izteica lūgumu atturēties no baumošanas par upuru identitātēm: "Izskanējis daudz spekulāciju un minēti daudzi iespējamo upuru vārdi, tas noticis gan plašsaziņas līdzekļos, gan sociālajos tīklos. Mēs saprotam, ka no tas šādos gadījumos ir teju neizbēgami, taču lūdzam cilvēkiem ļaut policijai un izmeklētājiem upuru vārdus paziņot oficiāli brīdī, kad viņu ģimenes būs gatavas to darīt un tām tiks sniegts pienācīgs atbalsts." 

Abedi dzimis 1994.gadā un ir otrs jaunākais četru bērnu ģimenē. Abedi ir divi vecāki brāļi un viena jaunāka māsa. Viņa vecāki uz Lielbritāniju pārcēlušies, bēgot no Muamāra Kadāfi režīma.

The Telegraph raksta, ka neoficiāla informācija savulaik liecinā par Abedi vecāku reemigrāciju - visi, izņemot divus brāļus, esot nesen atgriezušies Lībijā.

Šobrīd policija arī cenšas noskaidrot, vai šis uzbrukums bijis tā dēvētā "vientuļā vilka" gadījums, vai arī Abedi darbojies kāda lielāka teroristu grupējuma ietvaros. Kā pēdējā laikā pieredzēts bieži, publicitātes nolūkos pēc šādiem gadījumiem teju uzreiz atbildību uzņēmies teroristu grupējums Islāma valsts. Taču tas vēl nenozīmē, ka uzbrucēji tik tiešām vienmēr bijuši Islāma valsts savervēti kaujinieki. Šobrīd britu izlūkdienesti pēta Abedi pagātni un iespējamos kontaktus ar teroristu grupējumiem, lai izvērtētu turpmāku draudu un līdzīgu uzbrukumu riskus tuvā nākotnē. 

Šobrīd terora draudu līmenis Lielbritānijā aizvien noteikts kā ļoti augsts.

Jāatgādina, ka vakar naktī pēc amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncerta brīdī, kad koncerta apmeklētāji devās ārā no koncertzāles, nogranda pašnāvnieka sarīkots sprādziens. Nogalināti vismaz 22 cilvēki, bet, tā kā daudzi no 59 ievainotajiem ir cietuši smagi, diemžēl jārēķinās ar iespējamu upuru skaita pieaugumu.

 

 

Top komentāri

enough
e
nepārsteidz. vai kāds sagaidīja, ka spridzinātāja vārds būs Konors, Džons vai Čārlijs? Pilnīgi lieki politiķiem dzesēt muti par toleranci un multikulturālismu. Balto britu puisi Tommy Robertsonu ieliek cietumā par to, ka pie tiesas nama viņš ar iPhone sagaida musulmaņu izvarotāju bandas locekļus, kas gadiem nesodīti varoja baltās meitenes, jo politkorektie pilsētas kungi neļāva policijai par to runāt un to izmeklēt.... Pārāk ilgi tolerance bijusi vienvirziena iela...
reptilis
r
Tikko skatījos TV Rīga 24 Preses klubu.....neizturēju...pārslēdzu kanālu,jo biedrs Streips pat pēc šī gadījuma savu vainu nesaskata un turpina purpināt par toleranci un mieru mīlošajiem Islāmistiem:)))...es nevaru saprast ,kur var būt tik cēloņsakarības nesaprotoši cilvēki....,tad vēl bija ""sociāli aktīva""juriste ,kura nezina vai negrib zināt par tādu jēdzienu ,kā etniskā noziedzība.
trusis nejaukais
t
kaa tas atkaartoti redzams - otraa paaudze ir taa agresiivaakaa. taaka eiropas tagdeejaas islamizaacijas vilnim razhas laiks veel tikai priekshaa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits