Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks
Makrons uzsvēris, ka ir proeiropeisks, taču nevar ignorēt tautas vēlmi pēc pārmaiņām Eiropas Savienībā

Makrons: ES jāmainās vai jārēķinās ar Frexit risku

Francijas prezidenta amata kandidāts Emanuēls Makrons sarunā ar britu raidorganizāciju BBC izteicies, ka Eiropas Savienībai (ES) ir jāmainās, pretējā gadījumā ES jārēķinās ar Frexit jeb Francijas izstāšanās no savienības risku.

 

"Esmu proeiropeisks, es savas kampaņas laikā pastāvīgi esmu aizstāvējis Eiropas ideju, uzskatu, ka (ES) ir ļoti būtiska loma Francijas iedzīvotāju dzīvē un tajā, kāda būs mūsu valsts vieta globalizācijas kontekstā. Taču tajā pašā laikā ir jāieklausās tautā, jāieklausās faktā, ka tauta ir ārkārtīgi saniknota, ka tautas pacietības mērs ir pilns, un Eiropas Savienības disfunkcija nav ilgtspējīga," uzsvēra Makrons.

Viņš norādījis - gadījumā, ja vēlētāji izdarīs izvēli par labu viņam, tas būs ne tikai mandāts vadīt Franciju, bet tajā pašā laikā mandāts strādāt, lai īstenotu Francijas iedzīvotāju vēlmi pēc būtiskām reformām Eiropas Savienībā. "Un es to vēlos darīt, jo pretējā gadījumā mums būs Frexit vai Nacionālā fronte (pie varas)."

Jāatgādina, ka jau šo svētdien, 7.maijā, Francijas vēlētājiem būs jāizdara izvēle starp viņu un viņa sāncensi - galēji labējo Marinu Lepenu.

Pretēji ASV prezidenta vēlēšanām, Francijas vēlēšanu pirmajā kārtā socioloģisko aptauju rezultāti sakrita ar realitāti - kā tika prognozēts, vēlēšanu otrajā kārtā iekļuva Makrons, kurš pirmajā kārtā uzvarēja, un Lepena. Šobrīd aptaujas liecina, ka lielākas izredzes uzvarēt vēlēšanās ir Lepenai, taču abu kandidātu kampaņas aizvien rit pilnā sparā, turklāt 3.maijā Makrons un Lepena tiksies aci pret aci debatēs televīzijā.

 

Top komentāri

ta nu gan
t
Interesanti, viņš kaut ko domā darīt arī, vai tas ir tikai lai nomakšķerētu balsis LePenai?
sēlis
s
Ar meliem, liekulību un viltu izveidotais eirokolhozs sāk jukt ārā pa visām vīlēm, un nekādi Makaroni to vairs neglābs, tas izjuks agri vai vēlu, jo pamati ir pārāk šķidri, ieceļotāji, homoseksuāļi un teroristi, un apjātās Austrumeiropas valstis!
bet
b
Frexit nav risks, Frexit ir izdevība.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits