Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lietuvas ārlietu ministrs: Vārda brīvība nozīmē arī lielu atbildību

Vārda brīvība ir neapstrīdama vērtība, bet pret to jāizturas ļoti atbildīgi, trešdien radiostacijai Žiniu radijas sacījis Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

"Mēs viennozīmīgi esam par vārda un preses brīvību. [Taču] brīvība nenozīmē "daru, ko gribu". Brīvība ir arī atbildība. Prese ir instruments ar milzīgu ietekmi, tādēļ tas arī jāvērtē atbildīgi," viņš uzsvēris, lūgts komentēt informāciju, ka teroristu uzbrukumā cietušais franču satīras žurnāls Charlie Hebdo jaunākajā numurā publicējis jaunu pravieša Muhameda karikatūru.

"Nedomāju, ka mēs kaut ko panāksim, ja vēl vairāk padziļināsim tos ievainojumus, to nesaprašanos, kas pastāv starp kultūrām, starp sabiedrībām. Pat gadījumā, ja otras puses argumenti mums šķiet nesaprātīgi vai nepieņemami. Mums jāieklausās, jārunājas un situācija jārisina tādā veidā. Saasināt to nebūtu pareizais ceļš," sacījis Linkevičs.

Jautāts, vai tas nozīmē, ka citiem izdevumiem nebūtu vajadzējis pārpublicēt karikatūras, ministrs atbildējis, ka to nav teicis. Viņš vēlreiz uzsvēris, ka vārda brīvība jārespektē, tomēr jāpievērš uzmanība arī atbildības aspektam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits