Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lielbritānijā pret Covid-19 vakcinēti 137 000 cilvēku

Lielbritānijā pirmajā nedēļā kopš masveida Covid-19 vakcinācijas uzsākšanas pirmo Pfizer-BioNTech vakcīnas devu saņēmuši vairāk nekā 137 000 cilvēku, trešdien pavēstīja valdība.

Kopš 8.decembra poti saņēmuši 137 897 cilvēki, no tiem Anglijā - Apvienotās Karalistes daļā ar vislielāko iedzīvotāju skaitu - 108 000, pavēstīja Veselības un sociālās aprūpes ministrija.

Premjerministrs Boriss Džonsons likumdevējiem sacīja, ka ir "ļoti apmierināts" ar "vakcinācijas izvēršanas labo startu".

Pfizer-BioNTech ir pirmā Covid-19 vakcīna, ko lietošanai apstiprinājis neatkarīgais Lielbritānijas medikamentu regulators.

Pacientiem nepieciešamas divas potes. Otrā pote jāsaņem 21 dienu pēc pirmās.

Lielbritānija pasūtījusi 40 miljonus vakcīnas devu, kas ir pietiekami, lai vakcinētu 20 miljonus cilvēku. Pirmajā partijā ir 800 000 devu.

Kā pirmie tiek vakcinēti 80 gadu robežu pārsniegušie iedzīvotāji, kā arī veselības un sociālās aprūpes jomas priekšējo līniju darbinieki.

Vakcinācijas programma šonedēļ tika paplašināta un Anglijā tiek īstenota arī ārstu praksēs, bet Skotijā - aprūpes namos.

Sagaidāms, ka AstraZeneca un Oksfordas universitātes izstrādātā vakcīna atbildīs vairumam Lielbritānijas vakcīnu kritēriju. Šobrīd tiek gaidīts regulatora apstiprinājums.

Pasūtīti 100 miljoni devu.

Valdība arī pasūtījusi septiņus miljonus uzņēmuma Moderna vakcīnas devu.

Lielbritānija ir pandēmijā viena no vissmagāk skartajām Eiropas valstīm. Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits tuvojas 65 000, apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 1,9 miljonus.

Trešdien Londonā un apkārtnes reģionos noteikti stingrāki karantīnas ierobežojumi centienos apturēt vīrusa izplatību, augot bažām par inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits