Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lielbritānija: Krievija plāno ukraiņus apsūdzēt ķīmisko vai bioloģisko ieroču lietošanā

Iespējams, ka Krievija plāno Ukrainā sarīkot šķietamu ķīmisko vai bioloģisko ieroču uzbrukumu, apsūdzot tajā ukraiņus, paziņojumā tviterī pieļāvusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

"Krievija turpina izteikt apsūdzības, ka Ukraina plāno pielietot ķīmiskos un bioloģiskos ieročus. Neredzam nekādus pierādījumus šādu apsūdzību pamatošanai," norāda ministrija.

"Iespējams, ka Krievija plāno izmantot ķīmiskos vai bioloģiskos ieročus ar svešu karogu," brīdina ministrija, paskaidrojot, ka tādu operāciju varētu īstenot sarīkojos šķietamu uzbrukumu, inscenējot it kā aģentu vai munīcijas atklāšanu vai arī safabricējot pierādījumus, ka Ukraina it kā plāno pielietot tādus ieročus.

"Uzbrukumu ar svešu karogu gandrīz noteikti pavadīs plaša dezinformācija, lai apgrūtinātu tā veicēja noskaidrošanu," norāda Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Kā jau iepriekš atzinusi Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa, Londona ir ļoti nobažījusies, ka Krievija varētu izmantot ķīmiskos ieročus Ukrainā, bet premjerministrs Boriss Džonsons nosaucis Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu par barbarisku, norādot, ka tas izmanto pārbaudītas viltības, liekot pamatus iespējamai ķīmisko ieroču izmantošanai Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits