Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Lepena atkāpjas no partijas vadītājas amata

Galēji labējās Nacionālās frontes līdere Marina Lepena vien nepilnas divas nedēļas pirms prezidenta vēlēšanu otrās kārtas paziņojusi, ka atstās partijas vadītājas posteni, vēsta BBC. Lepena savu lēmumu skaidroja ar nepieciešamību "stāvēt pāri partijiskiem apsvērumiem" un vēlmi "būt visu Francijas iedzīvotāju prezidentam".

"Šovakar es vairs neesmu Nacionālās frontes prezidente. Es esmu Francijas prezidenta amata kandidāte," paziņoja Lepena. Visticamāk, Lepenas nolēmusi partijas vadītājas posteni atstāt vien uz laiku, nevis pavisam. 

BBC reportieris Parīzē ziņo, ka šis no Lepenas puses ir simbolisks solis ar nolūku demonstrēt viņas rūpes par Franciju kopumā, nevis tikai viņas partiju, un ka ar šo gājienu viņa cer piesaistīt pirmo vēlēšanu kārtu nepārvarējušo kandidātu atbalstītājus.

Jāatgādina, ka Lepena svētdien kā otrā populārākā kandidāte pārvarēja prezidenta vēlēšanu pirmo kārtu un 7.maijā spēkosies ar liberāli Emanuēlu Makronu par valsts augstāko amatu vēlēšanu otrajā kārtā. Pašreizējais valsts prezidents - sabiedrībā nepopulārais Fransuā Olands - vakar pauda atbalstu Makronam, kuru vēloties redzēt kā savu pēcteci amatā. Olands ir nobažījies, ka Lepenas nākšana pie varas "sagrautu Francijas un Eiropas vienotību".

 

 

Top komentāri

Bārbala.
B
Viss tāpat skaidrs. Francijas prezidents būs Emmanuēls Makrons un neviens cits. Vēl tikai krievi un šīs valsts ienaidnieki cer uz citu rezultātu, it kā viņiem kāds neļautu uz Āziju pārcelties. Nav ko šiem mūdžiem un izdzimteņiem, ko Eiropā meklēt, ja viņi necienī ne Eiropas valstis, ne pašu kontinentu. Šī būs tā reize, kad tumsības spēki kapitulēs, jo Francija ir dievbijīga valsts, un tā ir pelnījusi sev cienīgu prezidentu, nevis netīru veceni, kas dodas pie Kremļa slepkavām naudu diņģēt.
Velti vecene pūlas.
V
Viņai Francija pie vienas vietas, un tikai ambīcijas ir virzījušas viņas netīro un nekrietno dzīvi. Tāpat kā viņas tēvs, tā cer, ka vēl kādu varētu apmāt, lai pēc tam aprītu. Nabaga geju kopiena, kas šo intriganti un komedianti par savu ciltsmāti izvēlējušies. Tas, ka viņa ir lezbiete, vēl nenozīmē, ka viņa ir krietna un godīga, jo viņa NEKAD nav bijusi ne krietna, ne godīga. Kārtējā gorgona-mesalīna.
trusis nejaukais
t
Nu nu ka tikai jums nesanaak aplauzties. Neesmu Lepeenas fans bet Makarons ir punjkju tapa saliidzinaajumaa ar Lepeenu. Olands gremdee Makaronu pauzhot savu atbalstu vien..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits