Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Laikraksts: Krievija var piešķirt Grieķijai kredītus apmaiņā pret aktīviem

Krievijas varasiestādes ir gatavas apspriest ar Grieķijas premjerministru Aleksi Cipru kredītu piešķiršanu, ja Krievijas valsts uzņēmumi pārņems kontroli pār vairākiem Grieķijas aktīviem, otrdien īsi pirms Cipra ierašanās Maskavā vēsta laikraksts Kommersant.

Atēnu delegācija plāno "panākt sākumu jaunam pavasarim Eiropas Savienības (ES) un Krievijas attiecībās", laikrakstam apliecināja Grieķijas aizsardzības ministra vietnieks Kosts Isohs.

Tiekoties ar Krievijas līderiem, galveno tēmu vidū būs Atēnu ieinteresētība gāzesvada "Turcijas straume" būvniecībā, norāda laikraksts.

Krievijas puse ir gatava uzklausīt grieķu lūgumus par atlaidēm gāzei, kā arī spriest par jaunu kredītu piešķiršanu.

"Bet šeit mēs savukārt esam ieinteresēti atbildes gājienos, konkrēti attiecībā uz to, ka Krievija saņem zināmus aktīvus Grieķijā," apliecināja laikraksta informācijas avots.

Iespējamo variantu vidū ir gāzes uzņēmums DEPA, privatizējamais dzelzceļa uzņēmums TrainOSE, kā arī Atēnu un Salinoku ostas, norāda Kommersant. Interesi par šiem projektiem savulaik izrādīja Gazprom un Krievijas dzelzceļš.

Sarunu gaitā, iespējams, tiks runāts par Grieķijas produktu piegādēm Krievijas tirgum, kas šobrīd ir pakļautas Krievijas atbildes sankcijām.

Grieķijai var tikt piedāvāta siera tirdzniecība - pēc tam, kad būs veiktas pārbaudes lopkopības uzņēmumos, sacīja Krievijas lauksaimniecības uzraudzības dienesta Rosseļhoznadzor pārstāvis Aleksejs Aleksejenko.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits