Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Laikraksts: Kemerons nav pārliecinājis Trampu par labu Ukrainas palīdzības atbloķēšanai

Lielbritānijas ārlietu ministra Deivida Kemerona centieni pārliecināt ASV eksprezidentu Donaldu Trampu par labu Ukrainas palīdzības atbloķēšanai Savienoto Valstu Kongresā, pēc visa spriežot, cietuši neveiksmi, vēsta laikraksts The Guardian.

Atbilstoši avīzes informācijai Kemeronam pat nav bijusi iespēja tikties ar Kongresa Pārstāvju palātas spīkeru Maiku Džonsonu, kas teorētiski var nodot balsošanai likumprojektu par palīdzības piešķiršanu.

Privātu vakariņu laikā Trampa Floridas rezidencē "Mar-a-Lago" Kemerons aicinājis Trampu atzīt - ASV interesēs ir, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins nesaņem balvu par Ukrainas zemju sagrābšanu.

Kemerons cerējis, ka Tramps dos signālu par kursa maiņu, vismaz atvieglojot viņam ceļu uz tikšanos ar Pārstāvju palātas spīkeru.

Kopīgajā preses konferencē Kemerons un ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens atkārtoja aicinājumu Kongresam atbloķēt palīdzību.

"Nākotnes paaudzes var raudzīties atpakaļ uz mums un teikt - vai mēs izdarījām pietiekami daudz, kad šo valsti bija sagrābis diktators, kas mēģināja ar spēku pārvilkt robežas? Vai mēs bijām ņēmuši vērā vēstures mācības? Un vai mēs izdarījām pietiekami," sacīja Kemerons.

Tomēr britu ministra argumenti - gan racionālie, gan emocionālie - atdūrušies pret cīņu par varu ASV Republikāņu partijas iekšienē, norāda "The Guardian".

Radikālie republikāņi, kas iestājas pret palīdzības sniegšanu Ukrainai, draud Džonsonam ar atstādināšanu no amata, ja viņš nodos balsošanai palīdzības paketi.

Trampa priekšvēlēšanu štābs pavēstīja, ka vakariņās ar Kemeronu runāts par tādiem jautājumiem, kā "gaidāmās ASV un Lielbritānijas vēlēšanas, politiskie jautājumi, kas ir saistīti ar breksitu, nepieciešamība NATO valstīm pildīt savas saistības attiecībā uz aizsardzības tēriņiem un slepkavošanas apturēšana Ukrainā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits