Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Laikraksts: Izraēla risina sarunas par līdz pat astoņu "Patriot" kompleksu nodošanu Ukrainai

ASV, Izraēla un Ukraina risina sarunas par līdz pat astoņu pretgaisa aizsardzības kompleksu "Patriot" nodošanu Kijivai, vēsta laikraksts "Financial Times".

Pieci anonīmi informēti avoti laikrakstam pastāstīja, ka sarunas notiek trīs valstu ministru un citu augstāko amatpersonu līmenī. Galīgā vienošanās vēl nav panākta.

Aprīlī Izraēla paziņoja par plāniem norakstīt astoņas "Patriot" sistēmas, kas ir vairāk nekā 30 gadus vecas, un aizstāt tās ar jaunākām sistēmām. Tomēr pagaidām tās joprojām tiek izmantotas Izraēlas karā pret grupējumu "Hamās". Turklāt Izraēla baidās no pilna mēroga kara ar Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Kopš Krievijas iebrukuma sākuma Izraēla, atšķirībā no saviem Rietumu sabiedrotajiem, ir centusies saglabāt attiecības ar Krieviju un tāpēc nav sniegusi nekādu militāru palīdzību Ukrainai.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir lūdzis sabiedrotajiem vēl septiņas "Patriot" sistēmas.

Pēc avotu teiktā, par iespēju nodot Izraēlai piederošās sistēmas ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens apspriedies ar Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu, savukārt ASV nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans to pārrunājis ar Zelenska biroja vadītāju Andriju Jermaku.

Tiek apspriesta darījuma konfigurācija, saskaņā ar kuru Izraēla pārdotu ASV savas vecā modeļa "Patriot" sistēmas, bet Vašingtona nodotu tās Ukrainai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits