Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Kuleba: Ukrainai un Polijai nav vajadzīgs "graudu karš"

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitrijs Kuleba ceturtdien publicētā intervijā norādījis, ka domstarpību saasināšanās par graudu eksportu kaitēs gan Ukrainai, gan Polijai.

Polija ir pagarinājusi Ukrainas graudu embargo, kas ir pretrunā Eiropas Komisijas (EK) lēmumam izbeigt ierobežojumus un ir izraisījis diplomātisku strīdu starp sabiedrotajiem.

"Mēs esam Polijai skaidri pauduši savu apņemšanos rast konstruktīvu risinājumu šai situācijai. Šis graudu karš nav vajadzīgs nedz mums, nedz Polijai," aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja Kuleba. Viņš brīdināja, ka strīds var saasināties pirms Polijas vēlēšanām 15.oktobrī.

Polijas valdībai ir spēcīgs atbalsts lauksaimniecības reģionos, un tā ir pozicionējusi Ukrainas graudu aizliegumu kā pasākumu, kas aizsargā Polijas lauksaimniekus.

Kuleba sacīja, ka graudu jautājums galu galā tiks atrisināts, bet brīdināja, ka šāds saspīlējums var radīt sekas ilgtermiņā.

"Tas, ka Polijas iedzīvotāju galvās tiek iesēts naratīvs par Ukrainas un ukraiņu nepateicību, var radīt ārkārtīgi negatīvas sekas drošībai," norādīja Kuleba. Viņš apgalvojumus par nepateicību nosauca par "klajiem meliem". "Ukraina ir ļoti sirsnīgi un dziļi pateicīga Polijas tautai un Polijas valdībai," viņš uzsvēra.

Kopš 2022.gada februārī Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā, Polija ir bijusi viena no uzticamākajām Ukrainas atbalstītājām un ir viena no galvenajām Kijivas ieroču piegādātājām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits