Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Krievijas raķešu triecienos Ukrainā nogalināti 11 cilvēki, 87 ievainoti

Ukrainā pirmdien Krievijas bruņoto spēku vērienīgajā raķešu triecienā nogalināti 11 cilvēki un vēl 87 ievainoti, pavēstīja Nacionālās policijas priekšnieks Ihors Klimenko.

Krievijas raķešu triecienā visā valstī postījumi nodarīti aptuveni 70 objektiem, arī 29 kritiskās infrastruktūras objektiem, četrām daudzstāvu ēkām un 35 ģimenes mājām, kā arī Kijivas skolai.

Kā iepriekš televīzijas maratona ēterā sacīja Nacionālās policijas preses sekretāre Marjana Reva, šā rīta notikumi vēlreiz apstiprināja, ka Krievija tiešām ir valsts terorists.

"Jo visi šie masveida uzbrukumi bija vērsti pret mierīgajiem iedzīvotājiem, pret kritiskās infrastruktūras objektiem. Dažās apdzīvotajās vietās nav elektroapgādes. Mēs redzam, ka Krievija pat šādā smagā aukstā periodā dara visu, lai sagrautu Ukraina mierīgo iedzīvotāju dzīvi," rezumēja Reva.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau atzinis, ka ir veikts trieciens Ukrainas pilsētām un kritiskās infrastruktūras objektiem.

Viņš draudēja ar jauniem triecieniem, faktiski atzīstot, ka šā rīta Ukrainas pilsētu terors saistīts ar Krimas tilta spridzināšanu, norāda Ukrainas tīmekļa medijs "Unian".

Zināms, ka Ukrainai uzbrukts ar augstas precizitātes raķetēm. Raķetes "Х101" un "Х555" izšautas no stratēģiskajiem bumbvedējiem no Kaspijas jūras reģiona. Uzbrukumā pielietotas raķetes "Kaļibr", kas izšautas no Melnās jūras, "Iskander", "S-300" un "Tornado".

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits