Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Krievija izšāvusi lielu skaitu raķešu uz Ukrainu; visā valstī izsludina gaisa trauksmi

Krievija ceturtdienas rītā izšāvusi raķetes uz Ukrainu un visā valstī izsludināta gaisa trauksme.

Kijivā bija dzirdami sprādzieni un Kijivas pilsētas kara administrācija ziņo, ka galvaspilsētā strādājusi pretgaisa aizsardzība. Kijivā Darnicjas rajonā notriektas raķetes atlūzas trāpījušas trim privātmājām un novietotai automašīnai. Ievainojumus guvuši trīs cilvēki, kuriem sniegta medicīniskā palīdzība un kuri pēc tam hospitalizēti. Tāpat nodarīti postījumi rūpniecības uzņēmumam Holosijevskas rajonā un bērnu laukumam Pečeru rajonā. Kijivas gaisa telpā tika fiksētas 16 ienaidnieka raķetes, visas no tām notriektas.

Kijivas mērs Vitālijs Kličko paziņojis, ka sakarā ar drošības pasākumiem, kurus īsteno enerģētikas nozares darbinieki gaisa trauksmju laikā, šobrīd Kijivā bez elektrības ir 40% patērētāju.

Pēc viņa teiktā, siltums un ūdens tiek padoti ierastajā režīmā, izņemot mājām, kurām nav elektrības.

Ukrainas enerģētikas ministrs Hermans Haluščenko paziņoja, ka raķešu triecienā nodarīti postījumi enerģētikas ražošanas objektiem un tīkliem, sarežģīta situācija ir valsts rietumos, Kijivas un Odesas reģionos.

Harkivā trāpījušas vairākas Krievijas raķetes un vietējās militārpersonas ziņo, ka Krievija izšāvusi četras zenītraķetes S-300. Nodarīti postījumi kritiskajai infrastruktūrai un pilsētā apturēta metro kustība.

Odesas apgabalā notriektas spārnotās raķetes atlūzas trāpījušas dzīvojamai mājai. Odesas kara administrācijas vadītājs Maksims Marčenko ziņo, ka pretgaisa aizsardzības spēki virs Odesas apgabala notriekuši 21 raķeti, taču bijuši arī trāpījumi un nodarīti bojājumi enerģētikas infrastruktūrai.

Triecienu rezultātā 90% Ļvivas ir bez elektrības, nekursē tramvaji un trolejbusi, var rasties problēmas ar ūdensapgādi.

Raķešu trieciena laikā strādāja pretgaisa aizsardzības sistēmas Kijivas, Poltavas, Žitomiras, Mikolajivas, Odesas, Ļvivas un Vinnicas apgabalos.

Mikolajivas apgabala kara administrācijas vadītājs Vitālijs Kims paziņojis, ka Krievija pacēlusi gaisā 13 bumbvedējus un izvedusi Melnajā jūrā divus kuģus. 

Ukrainas armijas virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs paziņojis, ka Krievija izšāvusi 69 raķetes, tajā skaitā spārnotās raķetes no gaisa un jūras, kā arī zenītraķetes S-300. Ukrainas aizsardzības spēki notriekuši 54 spārnotās raķetes, pavēstīja Zalužnijs.

Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs iepriekš savā "Facebook" lapā rakstīja, ka Krievija plāno ceturtdien izšaut uz Ukrainu 100 raķetes vairākos viļņos, bet Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska padomnieks Mihailo Podoļaks tviterī rakstīja, ka Krievija uz Ukrainu izšāvusi vairāk nekā 120 raķešu.

Sumu, Odesas un Dņipropetrovskas apgabalos raķešu triecienu draudu dēļ tika atslēgta elektrības padeve, lai izvairītos no bojājumiem, ja krieviem izdosies trāpīt energoobjektiem.

papildināta pēc 2. rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits