Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kijiva: Ukrainas armija atstājusi Soledaru

Ukrainas armija atstājusi Doneckas apgabala Soledaru un nostiprinājusies iepriekš sagatavotās pozīcijās, trešdien Ukrainas sabiedriskajai raidsabiedrībai pavēstīja Ukrainas armijas austrumu grupas preses sekretārs Serhijs Čerevatijs.

"Lai pasargātu parsonālsastāva dzīvības, aizsardzības spēki atkāpās no Soledaras, nostiprinājās iepriekš sagatavotās aizsardzības robežās. Soledaras aizstāvji radījuši īstu varoņdarbu, neraugoties uz ienaidnieka trīs līdz piecas reizes lielāko pārspēku," sacīja Čerevatijs.

Krievijas karaspēks cietis lielus dzīvā spēka zaudējumus, ko var salīdzināt ar agresora zaudējumiem abos Čečenijas karos, sacīja armijas pārstāvis.

Ukrainas aizstāvji tikuši galā ar uzdevumu un nav ļāvuši ienaidniekam izrauties "frontes Doneckas virzienā un iekļūt aizmugurē, bet pēc tam virzīties uz operatīvās telpas nodrošināšanu".

Ukrainas armija novājinājusi Krievijas spēkus šajā virzienā, viņš piebilda.

"Frontes līnija tika iztaisnota - nedz aplenkuma, nedz [mūsu karavīru] nonākšanas gūstā nebija. Tas ir karš. Katrs karavadonis pieņem lēmumus, ņemot vērā savu spēku maksimālo labumu. Mēs nevaram sev atļauties tādu greznību kā ienaidnieks - vienkārši mest karavīrus nokaušanai. Cenšamies manevrēt, sist ar uguni, pielietot mazo grupu taktiku, lai maksimāli novājinātu ienaidnieku," situāciju skaidroja Ģenerālštāba pārstāvis.

Krievijas armija Soledarā cietusi milzīgus zaudējumus, jo bija izvēlējusies nepareizu taktiku, savukārt sacīja Ukrainas aizsardzības ministrs Aleksijs Rezņikovs.

Čerevatijs vēl norādīja, ka Krievijas karavīri "tur būtībā uzbrūk, ejot pa savējo līķiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits