Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kijiva: Krievijas pavēlniecība izvirzījusi uzdevumu ieņemt Bahmutu līdz oktobra beigām

Krievijas armijas pavēlniecība izvirzījusi saviem karavīriem uzdevumu līdz oktobra beigām ieņemt Doneckas apgabala Bahmutu, intervijā mediju platformai Mēs - Ukraina pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Ganna Maļara.

"Krievi izvirzījuši savam karaspēkam - jau piekto reizi kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma - termiņu, ka viņiem pilnībā jāiziet uz Doneckas apgabala robežām, un viņiem tagad ir plāns, ka līdz šā mēneša beigām pilnībā jāieņem Bahmuta," sacīja amatpersona.

Šobrīd ienaidnieks ir pilsētas tuvumā, un Ukrainas armija izmanto visus spēkus, lai nedotu ienaidniekam iespēju virzīties uz priekšu, sacīja Maļara.

Kopumā situācija austrumos ir nevienāda. Ir apvidi, kur Ukrainas armija virzās uz priekšu, bet smago kauju epicentrs šobrīd ir tieši Bahmuta, viņa piebilda.

Maļara sacīja, ka valsts dienvidos notiek pakāpeniska Ukrainas armijas virzīšanās uz priekšu. Ir arī liecības par demoralizāciju Krievijas karaspēka rindās.

"Pirmkārt, ietekmi uz to atstāj tas, ka viņi zaudē uz laiku okupētās teritorijas. Visvairāk viņus demoralizēja, protams, zaudējumi Harkivas apgabalā," norādīja Maļara. "Turklāt viņiem tiešām ir problēmas ar personālsastāvu un to, ko mēs redzam šobrīd - mobilizāciju, ko viņi izsludināja, kādus cilvēkus viņi izmanto - neapmācīti, ar lieliem brīvības atņemšanas termiņiem tiek iesaistīti militārajās kampaņās."

"Runa ir par to, ka viņi morāli saplok," sacīja Maļara.

Kā liecina Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas izlūkdienesta dati, Krievijas armijai panākumu uzbrukuma operācijā pie Bahmutas nav, tās virzība ir ļoti lēna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits