Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Itālijas ziemeļos ārkārtas stāvoklis sausuma dēļ

Itālija izsludinājusi ārkārtas stāvokli līdz gada beigām piecos ziemeļu reģionos ap Po upi, kur pašlaik vērojams lielākais sausums pēdējo 70 gadu laikā, vēsta BBC.

Valdība arī paziņojusi, ka šie reģioni – Emīlija-Romanja, Friuli-Venēcija Džūlija, Lombardija, Pjemonta un Venēcija – saņems 36,5 miljonus eiro ārkārtas palīdzību sausuma radīto ūdens trūkuma problēmu risināšanai. Itālijas lauksaimnieku savienība Coldiretti aplēsusi, ka šis sausums apdraud ap 30% Itālijas plānotās lauksaimniecības produkcijas un pusi lauku saimniecību Po ielejā, kurā tiek ražots Parmas šķiņķis.

AFP vēsta, ka Itālija pašlaik saskaras ar neparasti agru karstuma vilni un bezlietus periodu, kas vislielākās problēmas radījis tieši Po ielejā. Zemāks ūdens līmenis nekā parasti ir Madžores un Gardas ezerā, kā arī Tibras upē uz dienvidiem, kas tek cauri Romai un ir otra garākā upe Itālijā pēc Po.

TheLocal.it raksta, ka vairākas municipalitātes noteikušas ūdens izmantošanas ierobežojumus. Milāna paziņojusi, ka aptur dekoratīvo strūklaku darbību. Veronā noteikts aizliegums izmantot dzeramo ūdeni dārzu un sporta laukumu laistīšanai, automašīnu mazgāšanai un peldbaseinu pildīšanai. Par aizlieguma pārkāpšanu draud sods līdz 500 eiro. Sausuma dēļ strauji krities hidroelektrostaciju saražotās elektroenerģijas apjoms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits