Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

ISW: Ukrainas spēki pie Robotines šķērsojuši aizsardzības līniju ar prettanku grāvjiem un "pūķa zobiem"

Ukrainas bruņoto spēku kājniekiem izdevies šķērsot prettanku grāvjus un nocietinājumus ar "pūķa zobiem" pie Robotines ciema Zaporižjas apgabala rietumos, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) jaunākajā apskatā par situāciju frontē.

Tajā pašā laikā eksperti norāda, ka viņi vēl nav gatavi secināt, ka Krievijas aizsardzības līnija šajā rajonā ir pārrauta, jo vēl nav redzējuši materiālus, kas apliecinātu Ukrainas smagās tehnikas klātbūtni šajā vietā.

Kā teikts apskatā, 4.septembrī publicētajos kadros ir redzams, ka Ukrainas spēki ir sasnieguši meža joslu uz austrumiem no Krievijas prettanku nocietinājumiem pie Verboves ciema. Tur iet Krievijas armijas trīslīmeņu aizsardzības līnija.

Turklāt publicēti kadri, kuros bija redzams, ka Ukrainas spēki sasnieguši Krievijas aizsardzības pozīcijas starp Robotini un Novoprokopovku.

"Ukrainas spēki paplašina vienas Krievijas aizsardzības līnijas pārrāvumu un pārvieto papildu tehniku un spēkus uz šīs līnijas aizmuguri," raksta ISW eksperti.

Saskaņā ar viņu informāciju Ukrainas bruņotie spēki turpina virzību pie vēl nepārrautajām Krievijas aizsardzības līnijām, kas stiepjas no Verboves līdz Sladka Balkai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits