Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus

ISW: Krievu militārie blogeri sūrojas par ukraiņu dronu pārākumu frontē

Krievijas militārie blogeri tīmeklī sūrojas, ka ukraiņiem frontē ir vairāk dronu un labākas radioelektroniskās cīņas iespējas, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) ziņojumā.

Attiecībā uz droniem, kas spēj veikt novērošanu no putna lidojuma augstuma, Ukrainai ir būtisks skaitliskais pārsvars, atzinis viens no šiem blogeriem.

"Blogeris apgalvo, ka ukraiņu trieciengrupām pārsvars dronu izmantošanā ir 3-4:1, salīdzinot ar krievu trieciengrupām, savukārt ukraiņu mehanizētajām grupām pārsvars dronu izmantošanā ir 6-10:1, salīdzinot ar analoģiskām krievu vienībām," teikts amerikāņu domnīcas ziņojumā.

Šis pats militārais blogeris norāda, ka Ukrainai ir arī specializētas un centralizētas bezpilota lidaparātu vienības sauszemes vienību sastāvā, kas ļauj aizsardzības spēkiem labāk integrēt izlūkošanas un trieciendronu iespējas taktiskajos pamatmanevros.

"Turpretī Krievijas spēkiem trūkst centralizētas un organizētas bezpilota lidaparātu vienību sistēmas un adekvātu radioelektroniskās cīņas un elektroniskās izlūkošanas līdzekļu, lai pretdarbotos Ukrainas droniem," norāda ISW.

Pēc analītiķu domām, tā kā Ukrainas armija pielāgojas un labāk integrē jaunās tehnoloģijas savos spēkos, Krievijas armija, visticamāk, izjutīs spiedienu darīt to pašu, lai saglabātu tehnoloģisko un taktisko paritāti kaujas laukā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits