Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Grieķijas mežu ugunsgrēkos cieš migrējošie stārķi

Postoši ugunsgrēki, kas pēdējās nedēļās plosās Dienvideiropas valstīs, ietekmējuši ne tikai cilvēku, mājdzīvnieku un mājlopu veselību, bet radījuši problēmas arī savvaļas dzīvniekiem.

Grieķijas savvaļas dzīvnieku aprūpes organizācija paziņojusi, ka pēdējās nedēļas laikā daļa migrējošo stārķu, kas pāri Grieķijai jau sākuši doties uz ziemošanas vietām Āfrikā, liesmu un dūmu dēļ zaudējuši spēju orientēties, guvuši ievainojumus vai pat zaudējuši dzīvību, vēsta AlJazeera.com

Ik gadu stārķi pāri Atikas reģionam ap Grieķijas Atēnām dodas uz Sunija ragu, kas atrodas ap 70 kilometru attālumā no galvaspilsētas. Tur tie sagaida atbilstoša virziena vēju, kurā ērtāk pārlidot pāri Vidusjūrai uz Āfriku.

Savvaļas dzīvnieku aprūpes un rehabilitācijas organizācijas ANIMA prezidente Marija Ganoti intervijā Reuters stāsta, ka šogad, diemžēl, daļai stārķu nākoties šķērsot reģionu mežu ugunsgrēku laikā. Nedēļas nogalē stārķi tiek atrasti daudzdzīvokļu namu rajonos Atēnu ziemeļos, kur tie līdz šim nav redzēti. "Dūmu dēļ nokļuvuši sev svešā urbānajā vidē, putni "apjūk", daudzi zaudē dzīvību, ietriecoties elektrolīnijās un to pilonos. Šī ir pirmā reize, kad Atēnās esam konstatējuši tik daudz beigtu stārķu. Cilvēki galvaspilsētā atrod beigtus stārķus savos piemājas zālienos," stāsta M. Ganoti.

ANIMA centrā sniegta palīdzība vairākiem ievainotiem putniem, kurus atlaidīs brīvībā pēc izveseļošanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits