Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Francija un Lielbritānija paziņo par pretterorisma rīcības plānu

Francijas un Lielbritānijas līderi otrdien paziņoja par pretterorisma rīcības plānu, lai vērstos pret radikalizāciju, kura notiek ar sociālo mediju starpniecību.

Francijas prezidents Emanuels Makrons pēc sarunām Parīzē ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju sacīja, ka abas valstis ir vienisprātis par to, ka sociālie mediji nedara pietiekami daudz terorisma propagandas izskaušanai.

Makrons, runājot pēc Mančestrā un Londonā notikušajiem teroraktiem, teica, ka abas valstis ir strādājušas pie "ļoti konkrēta" rīcības plāna.

Viņš sacīja, ka viens no galvenajiem pasākumiem būs ar mērķi novērst kūdīšanu uz "naidu un terorismu" internetā.

Meja sacīja, ka viņa un Makrons vienojušies par to, ka "ir jādara vairāk, lai iegrožotu terorisma draudus tiešsaistē".

Premjere teica, ka šīs Lielbritānijas un Francijas kampaņas mērķis ir "nodrošināt, lai internetu nevarētu ... izmantot radikalizējoša materiāla uzturēšanai, kas noved pie tik liela posta".

Meja sacīja, ka britu valdība jau strādājusi ar sociālo mediju kompānijām, "lai apturētu ekstrēmistiska materiāla un indīgas propagandas izplatīšanos, kas sagroza jauniešu prātus". "Bet mēs zinām, ka tām ir jādara vairāk," viņa piebilda..

"Šodien mēs varam paziņot, ka Lielbritānija un Francija strādās kopā, lai pamudinātu organizācijas darīt vairāk un ievērot to sociālo atbildību pastiprināt centienus kaitīga satura aizvākšanai no to tīkliem," teica Meja.

Kampaņas ietvaros tiks apsvērta iespēja juridiski sodīt tehnoloģiju kompānijas, ja tās neveiks nepieciešamās darbības nepieņemama satura aizvākšanai, sacīja Meja.

Lielbritāniju 22.maijā satricināja spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukums popmūzikas koncertam Mančestrā, kurā tika nogalināti 22 cilvēki. Divas nedēļas pēc tam teroristi uzbrukumā ar mikroautobusu un nažiem Londonas centrā nogalināja astoņus cilvēkus.

Francija ir pastāvīgs džihādistu uzbrukumu mērķis kopš 2015.gada, un tajos nogalināti vairāk nekā 230 cilvēku.

Makrons un Meja pēc kopīgas preses konferences devās uz stadionu Stade de France, lai noskatītos draudzības spēli starp Francijas un Anglijas futbola komandām.

 

Top komentāri

reptilis
r
Tagad pavilks zem šīs ""cīņas"" ""naida runas"",kurās tiek izteikts cits viedoklis. Būtu godīgi ieviesuši cenzūru! Tā vietā, lai reāli cīnītos ar teroristiem ,kuri visi bija policijas uzskaitē ,notiks cīņa ar politiskajiem oponentiem.
Pačūlija
P
Kreisie tūliņ metīsies sodīt ikvienu, kas kaut ko aizskarošu uzraksta par muslimiem, dvieļgalvām vai muhamediem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits