Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Francija ieviesīs stingrus ierobežojumus cīņā ar Covid-19

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, Francijā no piektdienas līdz vismaz 1.decembrim būs spēkā stingri ierobežojumi, īpašā uzrunā tautai trešdien paziņoja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Makrons brīdināja, ka jaunais koronavīruss izplatās ātrumā, kādu neparedzēja pat vispesimistiskākās prognozes.

Francijā otrdien tika reģistrēti vairāk nekā 500 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi 24 stundu laikā, kas ir jauns rekords.

Francijā kopš pandēmijas sākuma miruši vairāk nekā 35 000 Covid-19 pacientu un vairāk nekā pusi no intensīvās aprūpes nodaļu gultasvietām tagad aizņem Covid-19 pacienti.

Franciju, līdzīgi kā citas Eiropas valstis, skāris jaunā koronavīrusa otrais vilnis, kas, jau tagad skaidrs, būs daudz smagāks nekā pirmais, norādīja Makrons.

No piektdienas cilvēkiem Francijā būs ļauts pamest mājas tikai, lai dotos uz darbu, lai saņemtu medicīnisko palīdzību, lai iegādātos pārtiku un citas pamata nepieciešamības preces, kā arī lai sportotu. Cilvēkiem būs jāaizpilda speciāla forma, kurā pamatota dzīvesvietas atstāšana.

Restorāni, bāri un nebūtiskie uzņēmumi tiks slēgti, bet skolas un rūpnīcas turpinās darbu, paziņoja Makrons.

Prezidents uzsvēra, ka citas stratēģijas cīņā ar Covid-19 nav iespējamas un paskaidroja kādēļ.

Valdības zinātniskie padomnieki brīdinājuši, ka mēģinājums panākt pūļa imunitāti, ļaujot vīrusam izplatīties sabiedrībā, novestu pie vairāk nekā 400 000 cilvēku nāves, norādīja Makrons.

Francijā ir paplašināta Covid-19 testēšana, veicot 1,9 miljonus testu nedēļā, tomēr ar to nav pieticis, lai apturētu vīrusa straujo izplatīšanos.

Makrons arī noraidīja ideju par ierobežojumu piemērošanu tikai tām sabiedrības grupām, ko vīruss apdraud visvairāk, un paļaušanos tikai uz intensīvās aprūpes nodaļām.

Pēc konsultācijām ar zinātniekiem, politiskajām partijām un citiem Eiropas līderiem "es esmu nolēmis, ka mums jāatgriežas pie ierobežojumiem, kas iepriekš apturēja vīrusu," paziņoja Makrons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits