Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Francijā cirkulē aptuveni 110 000 viltotu Covid-19 sertifikātu

Francijā cirkulē aptuveni 110 000 viltotu Covid-19 sertifikātu jeb tā dēvēto veselības pasu, ceturtdien paziņojusi Francijas Iekšlietu ministrija.

Sāktas simtiem izmeklēšanu pret viltoto dokumentu izgatavotājiem un lietotājiem.

Veselības pase apliecina, ka persona ir vakcinējusies pret Covid-19, to pārslimojusi vai nesen veikusi Covid-19 testu un tā rezultāts ir negatīvs. Francijā šis dokuments jāuzrāda, lai varētu izmantot sabiedrisko transportu, iekļūt restorānos un kultūras pasākumos.

Policija atklājusi, ka reizēm krāpšanā iesaistīti arī medicīnas darbinieki, pavēstījis Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns, piebilstot, ka tas apgrūtina nozieguma atklāšanu un pierādīšanu.

Kopš veselības pases tika padarītas par obligātām lielā daļā sabiedriskās dzīves, 400 izmeklēšanu ietvaros par viltotām pasēm aizturēti aptuveni 100 cilvēki, atklāja ministrs.

Aizturētajiem draud līdz pieciem gadiem ilgs cietumsods, norādījis Darmanēns, piebilstot, ka vairākiem cilvēkiem jau ir piespriests reāls vai nosacīts cietumsods.

Pagājušajā mēnesī Parīzes reģionā tika aizturēts ārsts, kas tiek turēts aizdomā spar vismaz 220 viltotu veselība pasu pārdošanu.

Darmanēns paziņojis, ka atbalsta lietu atcelšanu pret tiem viltoto veselības pasu lietotājiem, kas piekrīt iegūt īstu dokumentu.

Francijas valdība ir brīdinājusi, ka Covid-19 pacientu skaits intensīvās aprūpes nodaļās Ziemassvētku laikā varētu pieaugt no pašreizējiem 3000 līdz 4000.

Valdība rekomendē balstvakcināciju, lai apturētu koronavīrusa omikrona paveida izplatību, un paziņojusi, ka veselības pases no janvāra vidus vairs nebūs derīgas, ja cilvēki nebūs saņēmuši balstvakcīnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits