Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ES Krievijai noteiks jaunas sankcijas par pseidoreferendumiem

Eiropas Savienība (ES) noteiks sankcijas pseidoreferendumu organizētājiem Krievijas okupētajā Ukrainas daļā, otrdien pavēstīja ES augstā ārlietu pārstāvja Žuzepa Borela preses sekretārs Peters Stano.

"Būs sekas attiecībā uz visiem tiem cilvēkiem, kas piedalās nelegālajos, neleģitīmajos referendumos," žurnālistiem sacīja Stano.

"Indivīdus, kas ir nepārprotami saistīti ar neseniem šo referendumu soļiem iekļausim" sankciju paketē, savukārt sacīja ES ārlietu dienesta amatpersona Liks Deviņs.

27 ES valstis šobrīd izvērtē, kādas sankcijas Krievijai vēl būtu nosakāmas par pseidoreferendumu rīkošanu okupētajā Ukrainas daļā.

Par sankcijām jāpanāk vienprātīgs visu ES valstu atbalsts.

Kaut arī Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns turpina uzturēt draudzīgas attiecības ar Kremli un ir paudis skepsi par jaunām sankcijām, lielā mērā jaušama vienprātība, ka ir nepieciešama stingra ES atbilde.

Nākamajā sankciju paketē būs iekļauti jauni aizliegumi Krievijas eksportam un importam, kā arī paplašinātas sankcijas atsevišķām Krievijas biznesa aktivitātēm un papildināts sankcijām pakļauto uzņēmumu un indivīdu saraksts, sacīja Deviņs.

"Mēs esam to apliecinājuši skaidri, ka tie, kas ir iesaistīti šajos tā dēvētajos referendumos tiks saukti pie atbildības, un tas arī būs jautājums papildu ierobežojošo pasākumu noteikšanai," skaidroja amatpersona.

Joprojām ir "daudz sviru", ko lietot pret Krievijas ekonomiku, kas lielā mērā ir atkarīga no tirdzniecības saitēm ar ES, viņš piebilda.

Stano un Deviņs vēlreiz uzsvēra, ka ES pseidoreferendumu rezultātus neatzīs.

Daži uzaicināti ES pilsoņi - kā ziņo mediji, arī kāda Vācijas enerģētikas uzņēmuma vadītājs un Francijas galēji labējā spārna politiķis - ir ārzemnieku vidū, kas Krievijas rīkotajā farsā spēlē "novērotāju" lomas.

Ja tiks konstatēts, ka šie eiropieši pārkāpuši ES sankcijas, viņiem draud sods, sacīja Stano.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits