Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ES komisārs apšauba Leienas pārvēlēšanu

Eiropas Savienības (ES) iekšējā tirgus komisārs Tjerī Bretons paudis šaubas par Eiropas Tautas partijas (EPP) atbalstu Urzulas fon der Leienas kandidatūrai uz otro termiņu Eiropas Komisijas (EK) vadītājas amatā.

Centriski labējā EPP, kam ir lielākā frakcija Eiropas Parlamentā (EP), ceturtdien kongresā Bukarestē atbalstīja Vācijas bijušās aizsardzības ministres pārvēlēšanu EK vadītājas amatā. To atbalstīja 400 delegāti, bet 89 delegāti balsoja pret. Citu kandidātu amatam nebija.

Taču Bretons šodien, daudziem par pārsteigumu, apšaubījis Leienai pausto atbalstu, apgalvojot, ka tas nemaz nav tik liels.

"Lai cik kvalificēta viņa būtu, fon der Leienu atbalsta tikai mazākums viņas pašas nometnē. Patiesais jautājums tagad ir šāds: "Vai mēs patiešām varam (atkal) uzticēt Eiropas vadību EPP vēl piecus gadus vai 25 gadus pēc kārtas?", platformā "X" jautā Bretons. "Pati EPP, šķiet, netic savam kandidātam," piebildis bijušais Francijas finanšu ministrs.

Runājot par mazākumu, Bretons atsaucās uz 801 delegātu, kam kongresā bija balsstiesības, bet EPP paziņoja, ka tikai 737 delegātiem bija tiesības balsot par kandidāti.

Bretons pieder pie EP centriski liberālās politiskās grupas "Renew Europe", kas bieži sadarbojusies ar EPP, kopš Leiena 2019.gadā stājās EK vadītājas amatā.

Prognozes liecina, ka EPP pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām jūnijā saglabās lielāko frakciju parlamentā.

EK atteicās plašāk komentēt Bretona izteikumus. "Skaidrs, ka šis komentārs ir personiska piezīme un nav izteikts komisāra statusā," paziņoja EK preses pārstāve. Viņa piebilda, ka pastāv vadlīnijas komisāriem par to, kā uzvesties vēlēšanu kampaņas laikā, par ko visiem tiks atgādināts.

"Mēs lūdzam komisārus būt apdomīgiem, ievērojot šos noteikumus," viņa piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits