Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

CIP direktors: Kijiva bez ASV atbalsta turpinās zaudēt teritorijas

Kijiva bez ASV atbalsta turpinās zaudēt teritorijas, pirmdien ASV Kongresā brīdināja Savienoto Valstu Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Viljams Bērnss.

Bez papildu militārās palīdzības Ukraina var nonākt situācijā, kad tā kaujaslaukā pastāvīgi zaudē, uzskata ASV izlūkdienestu vadītāji.

Ar savām bažām šajā sakarībā pirmdien Kongresā ikgadējā pasaules draudu apskata gaitā dalījās Bērnss un ASV nacionālās izlūkošanas direktore Evrila Heinsa.

Tālāka ASV Ukrainas palīdzības aizkavēšana novedīs pie jauniem teritoriāliem zaudējumiem, bet sekas būs jūtamas Eiropā un Klusā okeāna reģionā, norādīja amatpersonas.

"Ja būs redzams, ka mēs atsakāmies no Ukrainas atbalstīšanas, tas ne tik vien sēs šaubas mūsu sabiedrotajos Indijas un Klusā okeāna reģionā, bet arī vairos Ķīnas vadības ambīcijas visdažādākajās situācijās," brīdināja Bērnss.

Heinsa savukārt norādīja uz "munīcijas ražošanas pastāvīgo pieaugumu Krievijā", kā arī munīcijas iegādi Ziemeļkorejā un Irānā.

Šajā kontekstā Ukrainai būs grūti saglabāt "smagā darbā gūtos panākumus" cīņā ar Krievijas armiju.

"Bez papildu palīdzības mēs redzēsim vēl vairākas Avdijivkas. Un tā, kā man šķiet, Savienotajām Valstīm būs milzīga un vēsturiska kļūda," sacīja Bērnss.

Ar papildu palīdzību Ukraina spēs noturēt savas pozīcijas frontē līdz 2025.gada sākumam, norādīja CIP direktors.

"Ukraina spēs arī turpmāk nodarīt zaudējumus Krievijai, veicot triecienus ne tikai Krimā, bet arī Melnās jūras flotei," sacīja Bērnss.

Februāra sākumā aģentūra "Bloomberg" rakstīja par Ukrainas vadības bažām, ka Krievijas armijas uzbrukums vasarā var gūt zināmu impulsu, ja Kijivas sabiedrotie nespēs būtiski palielināt munīcijas piegādes.

Atbilstoši izdevuma avotu informācijai Ukrainas amatpersonas saskata riskus, ka Krievijas armija varētu pārraut ukraiņu aizsardzību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits