Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Berlīne un Minhene pārtrauc ar AstraZeneca vakcinēt par 60 gadiem jaunākus cilvēkus

Berlīnes un Minhenes pilsētas piesardzības nolūkos pārtraukušas vakcinēt ar AstraZeneca Covid-19 vakcīnu par 60 gadiem jaunākus cilvēkus, atsaucoties uz jauniem datiem par iespējamām blaknēm.

Pēc Berlīnes un Minhenes pilsētu lēmuma līdzīgu soli spēra arī Brandenburgas federālā zeme.

Paula Ērliha institūts, kas ir Vācijas galvenā federālā vakcinācijas un biomedicīnas institūcija, otrdien paziņoja, ka fiksēts 31 cerebrālo vēnu trombozes gadījums cilvēkiem, kas nesen saņēmuši AstraZeneca Covid-19 vakcīnu.

Visos gadījumos, izņemot divus, tās bijušas sievietes vecumā no 20 līdz 63 gadiem. Deviņos no šiem gadījumiem pacienti miruši, pavēstīja institūts.

Pirms tam otrdien Berlīnes valsts slimnīcu grupas Charite un Vivante paziņoja, ka pārtraukušas vakcinēt ar AstraZeneca Covid-19 vakcīnu par 55 gadiem jaunākas sievietes.

Šāds lēmums pieņemts pēc ziņojumiem par retiem, bet nopietniem asins recekļu un asiņošanas gadījumiem pēc vakcinācijas, kā ar dažiem nāves gadījumiem. Veselības sarežģījumi pamatā bijuši gados jaunām sievietēm.

"No Charite skatu punkta šis solis ir nepieciešams, jo vienlaikus kļuvis zināms par jauniem cerebrālo vēnu trombozes gadījumiem sievietēm Vācijā," pārstāve sakariem ar presi norādīja paziņojumā.

Charite skaidro, ka šis ir piesardzības solis, gaidot izvērtējuma galīgos rezultātus. Charite slimnīcās pēc vakcinācijas ar AstraZeneca nekādu sarežģījumu nav bijis.

Arī Vivantes slimnīcu pārstāve norādīja, ka gados jaunu sieviešu vakcinācija apturēta piesardzības nolūkos.

Charite slimnīcās strādā 19 000 cilvēku, bet grupas Vivantes slimnīcās un aprūpes namos, 17 000.

Laikraksts Tagesspiegel, kas pirmais ziņoja par šo lēmumu, arī norādīja, ka līdz šim vakcinētas divas trešdaļas Charite darbinieku un ka 70% no viņiem vakcinēti ar AstraZeneca preparātu.

Daudzas Eiropas valstis šomēnes uz īsu laiku apturēja vakcināciju ar AstraZeneca preparātu, kamēr tika veikta izmeklēšana par asins recekļu veidošanās gadījumiem.

Teju visas valstis jau atsākušas AstraZeneca izmantošanu.

Tiesa gan, Francija 19.martā paziņoja, ka ar šo preparātu vakcinēs tikai par 55 gadiem vecākus cilvēkus.

Kanādas veselības jomas amatpersonas pirmdien pavēstīja, ka pārtrauks piedāvāt vakcinēšanos ar AstraZeneca preparātu par 55 gadiem jaunākiem cilvēkiem, kā arī pieprasīja jaunu analīzi par vakcīnas ieguvumiem un riskiem dažāda vecuma grupu sievietēm un vīriešiem.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits