Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Austrija pēc terorakta Vīnē slēgs radikālās mošejas

Pēc Vīnē notikušā terorakta Austrijas valdība nolēmusi slēgt visas radikālās mošejas, piektdien paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Tiks slēgtas divas Vīnes mošejas, ko bieži apmeklēja 20 gadus vecais albāņu izcelsmes "Islāma valsts" atbalstītājs Kujtims Fejzulais, kurš pirmdienas vakarā sarīkoja apšaudi Vīnes centrā. Fejzulais, kuram bija Austrijas un Ziemeļmaķedonijas pilsonības, nogalināja četrus cilvēkus. Viņu pašu nošāva policija.

Jaunajam vīrietim pērn aprīlī tika piespriests viena gada desmit mēnešu cietumsods, jo viņš mēģinājis doties uz Sīriju, lai pievienotos grupējumam "Islāma valsts". Tomēr decembrī viņš tika atbrīvots no ieslodzījuma pirms termiņa un iesaistīts deradikalizācijas programmā.

Austrijas iekšlietu ministre Suzanne Rāba preses konferencē paziņoja, ka valdības reliģisko lietu birojs saņēmis informāciju no Iekšlietu ministrijas, ka Fejzulais pēc atbrīvošanas no cietuma bieži apmeklējis divas mošejas Vīnē.

Abas mošejas atrodas Vīnes rietumu piepilsētās.

Iekšzemes izlūkdienests BVT secinājis, ka šo mošeju apmeklēšanu veicinājusi uzbrucēja pievēršanos radikāliem uzskatiem, noradīja Rāba, piebilstot, ka tikai viena no mošejām ir oficiāli reģistrēta.

Oficiāli atzītā Austrijas Islāma reliģiskā kopiena paziņoja, ka pēc diskusijām ar varasiestādēm tiks slēgta viena oficiāli reģistrēta mošeja.

Organizācija skaidroja, ka mošeju nolemts slēgt, nākot gaismā informācijai, ka tā pārkāpusi reliģiskās doktrīnas noteikumus un valsts likumus, kas regulē islāma institūcijas.

Vīnes prokuratūra piektdien paziņoja, ka seši no 16 cilvēkiem, kas tika aizturēti saistībā ar uzbrukumu Vīnē, ir atbrīvoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits