Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Aptaujas: Francijas parlamenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarēs sociālisti

Svētdien notiekošajā Francijas parlamenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarēs sociālisti, kas, visticamāk, iegūs nepieciešamo vairākumu parlamentā, lai virzītu uz priekšu nodokļu un taupības reformas, liecina piektdien publiskoto sabiedriskās domas aptauju rezultāti.

Pēdējās trīs aptaujas, kas veiktas pirms pirmsvēlēšanu kampaņas noslēguma piektdien pusnaktī, liecina, ka prezidenta Fransuā Olanda pārstāvētie sociālisti viegli iegūs vairākumu parlamenta apakšpalātā - Nacionālajā sapulcē.

Sabiedriskās domas pētniecības organizācijas "Harris Interactive" veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka sociālisti un to sabiedrotie varētu iegūt 287 līdz 325 vietas.

Sociālistu sabiedrotajiem zaļajiem Harris Interactive aptauja nākamajā parlamenta apakšpalātas sasaukumā sola 11 līdz 17 vietas, bet Žana Lika Melanšona vadītajai antikapitālistiskajai Kreisajai frontei - astoņas līdz desmit vietas.

Savukārt Francijas eksprezidenta Nikolā Sarkozī centriski labējā Tautas kustības savienība (UMP) varētu saņemt 202 līdz 263 vietas, liecina Harris Interactive aptaujas rezultāti. Savukārt Marinas Lepēnas vadītā galēji labējā Nacionālā fronte (FN) varētu iegūt ne vairāk kā trīs vietas.

Tikmēr sabiedriskās domas pētniecības organizācijas Ipsos-"Logica veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka sociālisti Nacionālajā sapulcē varētu iegūt 284 līdz 313 deputātu vietas, bet zaļie - 14 līdz 20. Bet organizācijas TNS-Sofres Sopra aptauja sociālistiem sola 300 līdz 330 vietas.

Olands, kura partija jau kontrolē Francijas parlamenta augšpalātu, ir aicinājis vēlētājus balsot par sociālistiem, lai partija iegūtu vairākumu parlamentā, kas palīdzētu viņam vadīt Franciju cauri Eiropas parādsaistību krīzei un citām ekonomiskajām problēmām.

Jau ziņots, ka parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā, kas notika pagājušajā svētdienā, sociālisti un to sabiedrotie jau guva pārliecinošu uzvaru. Par viņiem nobalsoja 46% vēlētāju, bet par UMP un tās sabiedrotajiem - 34%.

Tomēr vēlēšanās piedalījās rekordzems vēlētāju skaits - tikai 57%. Uz šī fona Francijas premjerministrs Žans Marks Ero šonedēļ partijas priekšvēlēšanu mītiņā aicināja sociālistu atbalstītājus turpināt strādāt pie "liela, saskaņota un vienota vairākuma".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits