Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Anglijā sola sodīt šonedēļ ieviestās daļējās karantīnas noteikumu pārkāpējus

Anglijā uz četrām nedēļām vakar stājās spēkā daļējas karantīnas ierobežojumi, kas noteikti, lai mazinātu Covid-19 izplatību. Britu tieslietu ministrs Roberts Baklends brīdinājis, ka likumsargi centīsies panākt, lai cilvēki ierobežojumus ievērotu, un ļaunprātīgiem to pārkāpējiem tiks piemērota barga soda nauda, vēsta BBC.

Arī Britu nacionālā policijas priekšnieku padome brīdinājusi, ka personas, kas izdarīs nopietnus ierobežojumu režīma pārkāpumus, tiks sodītas. "Manuprāt, ir jāsūta skaidra vēsts, ka ierobežojumi būs efektīvi vienīgi, ja mēs visi tos pildīsim," Baklends paziņoja intervijā BBC Radio 4. Anglijā noteikts 200 sterliņu mārciņu ( 221 eiro) sods par katru ierobežojumu pārkāpšanas reizi. Tas tiek dubultots ar katru nākamo reizi līdz pat 6400 mārciņu maksimumam. Lielu publisku sanākšanu organizētājiem draud 10 tūkstošu mārciņu sods.

Ierobežojumi, kas stājās spēkā 5. novembrī, paredz, ka tiek slēgti krogi, bāri un restorāni, atļaujot pārdot ēdienus un dzērienus līdzņemšanai. Slēgti veikali, kuros nepārdot ikdienā nepieciešamās preces, slēgtas izklaides un atpūtas iestādes. Aizliegti privātie pasākumi, kuros pulcējas cilvēki no dažādām mājsaimniecībām. Skolas un universitātes turpina ierasto darbu. Mājokļus ļauts pamest tikai, lai dotos uz darbu (ja to nav iespējams veikt attālināti), izglītības iestādi vai nodarbotos ar fiziskām aktivitātēm ārā. Frizētavas, skaistumkopšanas, sauļošanās, masāžas un tetovēšanas saloni tiek slēgti. Šos pakalpojumus aizliegts sniegt arī klientu mājās. Dažādi ierobežojumi noteikti arī citās Apvienotās Karalistes daļās.

Pēdējās nedēļas laikā par nacionālo karantīnas režīmu līdz 1. decembrim paziņojusi Francija, daļēja karantīna noteikta Vācijā un Itālijā, Spānijā izsludināts ārkārtas stāvoklis un noteikta nacionālā komandantstunda, kas nosaka, ka cilvēkiem jābūt mājās laikā no 23.00 līdz sešiem rītā. Komandantstunda un stingri ierobežojumi līdz decembra vidum noteikti Beļģijā. Uz mēnesi daļēja karantīna noteikta Nīderlandē, uz sešām nedēļām – Īrijā. Portugālē izsludināti reģionāli ierobežojumi. Grieķijā izsludināta komandantstunda, slēgtas ēdināšanas iestādes.

Dānija, kas paziņojusi par cilvēku kopā sanākšanas ierobežojumiem un saīsinājusi ēdināšanas un izklaides iestāžu darbalaiku, pavēstījusi, ka plāno likvidēt līdz pat 17 miljoniem ūdeļu audzētavās, jo tajās atklāta dzīvnieku inficēšanās ar mutējušu jauno koronavīrusu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits