Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Amatu pamet Zelenska biroja vadītāja vietnieks

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirils Timošenko iesniedzis atlūgumu. Par to platformā Telegram pavēstījis pats Timošenko.

Pēc iesnieguma saņemšanas Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Timošenko no līdzšinējā amata atbrīvojis.

Prezidenta biroja vadītāja vietnieka amatā plānots iecelt Kijivas apgabala kara administrācijas vadītāju Aleksiju Kulebu, tīmekļa izdevumam "Ukrainska pravda" apliecināja informēts avots.

Amatus pametīs arī Sumu, Dņipropetrovskas, Zaporižjas un Hersonas apgabalu kara administrāciju vadītāji, vēsta "Ukrainska pravda".

Izdevuma "Bihus info" žurnālisti iepriekš vēstīja, ka Timošenko braukājis ar apvidus auto "Chevrolet Tahoe", ko uzņēmums "General Motors" piešķīris Ukrainai iedzīvotāju izvešanai no kauju zonām un humānajām misijām.

Pats Timošenko to nenoliedza, skaidrojot, ka ar šo auto braucis uz deokupētajām teritorijām un ka auto atrodas Valsts lietu pārvaldes bilancē.

Timošenko izpelnījies nopēlumu arī par politiku reģionos. Cita starpā amatpersona nodarbojusies ar reģionālo politiku, kas tika uztverts kā pašreklāma, norāda "Ukrainska pravda".

No amata atkāpies arī Ukrainas aizsardzības ministra vietnieks Vjačeslavs Šapovalovs, kurš bija atbildīgs par Ukrainas bruņoto spēku apgādi.

Šapovalovs atkāpās no amata pēc žurnālistikas izmeklēšanas, kurā teikts, ka Aizsardzības ministrija iepērk pārtiku armijai par cenām, kas vairākas reizes pārsniedz mazumtirdzniecības cenas.

Aizsardzības ministrija norāda, ka "izskanējušās apsūdzības ir nepamatotas", taču Šapovalovs tomēr aiziet, "lai neradītu draudus Ukrainas bruņoto spēku stabilai apgādei".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits