Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ziemeļkorejas raķete nokrīt Dienvidkorejas tuvumā

Dienvidkoreja ar raķešu izšaušanu uz jūras robežas ar Ziemeļkorejas pusi atbildējusi uz pirms tam notikušo Ziemeļkorejas raķešu izšaušanu.

Viena no Ziemeļkorejas raķetēm iekrita jūrā 57 kilometrus no Dienvidkorejas piekrastes pilsētas Sokčho uz dienvidiem no abu valstu jūras robežas, ko Ziemeļkoreja gan oficiāli neatzīst, vēsta Reuters.

Ziemeļkoreja trešdien pirms deviņiem no rīta izšāva 23 raķetes virs jūras gan virzienā uz austrumiem no pussalas, gan uz rietumiem. Šī bija pirmā reize kopš pussalas sadalīšanas 1945. gadā, kad Ziemeļkorejas raidīta ballistiskā raķete nokrita Dienvidkorejas teritoriālo ūdeņu tuvumā. Un šis ir lielākais Ziemeļkorejas vienas dienas laikā izšauto raķešu skaits. Dienvidkorejas armija arī paziņoja, ka vienlaikus Ziemeļkoreja raidījusi vairāk nekā 100 artilērijas šāviņu kārtas austrumkrastā militārajā buferzonā, kas izveidota pēc abu valstu militārās vienošanās.

Dienvidkoreja izsludināja gaisa apdraudējuma trauksmi Ullindo salā un palaida no lidmašīnām trīs gaiss – zeme raķetes jūrā ziemeļu virzienā.

Ar kodolieročiem bruņotā Ziemeļkoreja šogad izmēģinājusi rekordlielu raķešu skaitu. Amatpersonas Seulā un Vašingtonā brīdinājušas, ka Ziemeļkoreja ir pabeigusi tehnisko sagatavošanos, lai pirmo reizi kopš 2017. gada veiktu arī kodolieroča izmēģinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits