Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ziemeļkoreja veic jaudīgas raķetes izmēģinājumu

Japāna, Dienvidkoreja un ASV nosodījušas Ziemeļkorejas vakar veikto raķetes izmēģinājumu, kas bija jau septītais šajā mēnesī un jaudīgākās raķetes izmēģinājums kopš 2017. gada, vēsta BBC.

Dienvidkoreja paziņoja, ka raķetes izmēģinājums veikts svētdienas rītā no Ziemeļkorejas austrumkrasta. Japānas un Dienvidkorejas amatpersonas informēja, ka tā bijusi vidēja darbības rādiusa raķete, kas sasniegusi divu tūkstošu kilometru augstumu un nolidojusi 800 kilometru 30 minūšu laikā, pēc tam iegāžoties Japāņu jūrā. Dienvidkorejas ziņu aģentūra Yonhap vēsta, ka raķete varētu būt līdzīga raķetei Hwasong-12, ko Ziemeļkoreja izmēģināja 2017. gadā. 

Dienvidkorejas prezidents Muns Če Ins izteicies, ka lielais raķešu izmēģinājumu skaits šajā mēnesī sākot atgādināt saspīlējumu reģionā 2017. gadā, kad Ziemeļkoreja veica vairākus kodolizmēģinājumus un izmēģināja savas lielākās un jaudīgākās raķetes, dažas no tām pārlidoja pāri Japānas teritorijai.

ANO rezolūcijas aizliedz Ziemeļkorejai veikt ballistisko raķešu un kodolieroču izmēģinājumus, to dēļ ir noteiktas starptautiskās sankcijas pret šo izolēto valsti. Taču tā regulāri pārkāpj šo aizliegumu, un tās līderis Kims Čen Uns paziņojis, ka turpinās stiprināt aizsardzību.

BBC pauž viedokli, ka šoreiz veiktais raķetes izmēģinājums īsi pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm varētu būt aizkaitinājis arī Ziemeļkorejas galveno ekonomisko sabiedroto – Ķīnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits