Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zemestrīcē Tokijā un apkārtnē vismaz 32 ievainotie

Japānas galvaspilsētu Tokiju un tās apkārtni ceturtdienas vakarā satricināja spēcīga zemestrīce, kurā ievainoti vismaz 32 cilvēki, bet tā neradīja cunami risku, ziņoja Japānas mediji.

Japānas Meteoroloģiskā aģentūra (JMA), kas sākotnēji bija novērtējusi zemestrīces stiprumu ar 6,1 magnitūdu, vēlāk precizēja, ka tā bijusi 5,9 magnitūdas stipra.

Zemestrīce sašūpoja ēkas, īslaicīgi apturēja dažus ātrvilcienus un metro satiksmi, un izraisīja preču krišanu no veikalu plauktiem. Vietējo iedzīvotāju mobilajos tālruņos atskanēja trauksmes signāli, dodot viņiem laiku sasniegt patvērumu.

Vairāki simti māju Tokijā palika bez elektrības. Tokijas Ugunsdzēsības departamenta darbinieki devās salabot pārplīsušas ūdensvada caurules.

Saskaņā ar JMA informāciju zemestrīces epicentrs bijis Čibas prefektūrā uz austrumiem no Tokijas, bet hipocentrs atradies 75 kilometru dziļumā. Netika izplatīts brīdinājums par iespējamu cunami.

ASV Ģeoloģiskais dienests novērtēja zemestrīces stiprumu ar 5,9 magnitūdām un ziņoja, ka hipocentrs bijis 61 kilometra dziļumā.

Šī bija viena no spēcīgākajām zemestrīcēm Tokijā kopš 9,0 magnitūdu zemestrīces un cunami, kas 2011.gada martā Japānā prasīja tūkstošiem cilvēku dzīvību.

Piektdienas rītā Mjanmas ziemeļrietumos notika 5,6 magnitūdu zemestrīce, kurs hipocentrs reģistrēts 114 kilometru dziļumā. Vēl nav ziņots par tajā cietušiem cilvēkiem vai postījumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits