Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vētras Metjū postaža Haiti

Vismaz 11 cilvēki zaudējuši dzīvību pēc tam, kad ceturtās kategorijas vētra Metjū, kas medijos jau nodēvēta par desmitgades biedējošāko stihiju reģionā, sasniedza Haiti. Pēc pamatīgas plosīšanās Haiti vētra naktī uz trešdienu sasniedza arī Kubas austrumus. 

Metjū nestā vēja ātrums bija 230 kilometri stundā, brāzmās sasniedzot pat 250 kilometrus stundā. Spēcīgā lietus dēļ daudzviet notikuši zemes nogruvumi, tūkstošiem cilvēku palikuši bez pajumtes, vēsta The Telegraph. Postījumi ir īpaši plaši arī tāpēc, ka liela daļa iedzīvotāju aizvien nav atguvušies pēc 2010.gada zemestrīces un mitinās teltīs vai neizturīgos pagaidu mitekļos. Tāpat būtisks faktors bija tas, ka spēcīgā vētra pārvietojās ļoti lēnu, tādējādi vietām Haiti paguva nolīt pat 60-90 centimetri nokrišņu.

Diemžēl jārēķinās, ka upuru skaits, visticamāk, pieaugs - par pirmajiem bojāgājušajiem ziņots jau pirms vētra sasniedza Haiti krastus. Tie bija cilvēki, kas neņēma vērā brīdinājumus par tuvojošos stihiju un bija devušies atklātā jūrā. Tāpat jaunākās ziņas par cilvēku upuriem un postījumu apmēru šoreiz nav iespējams saņemt operatīvi, jo lielākajā daļā valsts bojāta komunikācijas infrastruktūra, tāpat applūduši nozīmīgi ceļi un tilti, liedzot glābējiem sasniegt skartos reģionus. To, ka par patieso postījumu apjomu spriest vēl ir pāragri, aģentūrai Reuters apstiprināja arī valsts iekšlietu ministrs.

"Haiti nu jātiek galā ar lielāko humāno krīzi kopš postošās zemestrīces, kas notika pirms sešiem gadiem," paziņojis ANO ģenerālsekretāra speciālais pārstāvis Haiti Murads Vahba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits