Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Venecuēlieši pieprasa patiesību par Čavesa veselības stāvokli

Venecuēlā simtiem opozīcijas protestētāju svētdien izgājuši Karakasas ielās, lai pieprasītu valdībai atklāt patiesību par prezidenta Ugo Čavesa veselības stāvokli.

Čavess ar vēzi cīnās kopš 2011.gada jūnija un pārcietis jau četras operācijas un vairākus terapijas kursus. Tomēr Venecuēlas valdība līdz šim tā arī nav izpaudusi Čavesa audzēja lokalizāciju un smaguma pakāpi. Piektdien Venecuēlas viceprezidents Nikolass Maduro atklāja, ka Čavess iziet jaunu ķīmijterapijas kursu Karakasas militārajā hospitālī, bet joprojām esot spējīgs vadīt valsti un to dara.

"Mēs vēlamies zināt, kas notiek ar Čavesa veselību, vai viņš ir dzīvs vai miris, un mēs vēlamies vēlēšanas," norādīja viens no protestētājiem. "Neviens nezina, kur viņš ir. Ja viņš atveseļojas, viņi to parādītu. Valsts nevar turpināt šādā nenoteiktībā," atzīmēja kāds cits protestētājs. Paralēli opozīcijas mītiņam, citviet Karakasā svētdien norisinājās arī demonstrācija Čavesa atbalstam.

Čavess, kurš jau 14 gadus atrodas pie varas Venecuēlā, nav redzēts sabiedrībā kopš 11.decembra, kad viņam Kubā tika veikta kārtējā vēža operācija. Valdība kopš tā laika tikai vienreiz publiskojusi fotogrāfijas ar sirgstošo prezidentu. Tajās viņš bija redzams kopā ar savām divām meitām Havanas slimnīcā 15.februārī - trīs dienas pirms atgriešanās Venecuēlā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits