Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vairākas pasaules valstis pieprasīs Covid-19 testus ieceļotājiem no Ķīnas

Jau vairākas pasaules valstis, to skaitā ASV, paziņojušas, ka pieprasīs uzrādīt negatīvus Covid-19 testa rezultātus no Ķīnas ieceļojošajiem cilvēkiem, vēsta BBC.

Tas noticis pēc tam, kad Ķīnas valdība paziņoja, ka no 8. janvāra atcels vairākus nozīmīgus ierobežojumus un atļaus Ķīnas iedzīvotājiem ceļot uz ārzemēm. Ķīnas ceļojumu aģentūras vēsta, ka pēc paziņojuma par ierobežojumu atcelšanu ir saņemts ļoti daudz ceļojumu rezervācijas pieprasījumu.

Taču straujais inficēšanās gadījumu pieaugums Ķīnā pēc īpaši stingro ierobežojumu atcelšanas radījis bažas citās valstīs. Rietumvalstis norāda, ka problēmas rada arī tas, ka Ķīnas publiskotā informācija par inficēto un ar Covid-19 mirušo skaitu nav uzticama. Ķīna ziņo par aptuveni pieciem tūkstošiem apstiprinātu inficēšanās gadījumu dienā, savukārt Rietumu veselības eksperti rēķina, ka šis skaitlis varētu būt ap miljonu dienā. Par to liecinot arī pārpildītās slimnīcas.

Trešdien ASV paziņoja, ka "adekvātas un atklātas" informācijas trūkums ir viens no iemesliem, kāpēc pieņemts lēmums no 5. janvāra prasīt Covid-19 testa rezultātus ceļotājiem no Ķīnas, Honkongas un Makao. ASV slimību kontroles un profilakses institūcija paziņojusi, ka tas nepieciešams, lai palīdzētu mazināt vīrusa izplatību, un tiekot strādāts pie tā, lai identificētu potenciālus jaunus vīrusa paveidus.

Ķīnas Ārlietu ministrija jau pavēstījusi, ka rietumvalstis un to mediji pārspīlējot situāciju.

Starptautiskā reakcija uz Ķīnas lēmumu atvieglot ceļošanas ierobežojumus bijusi dažāda. Japāna no piektdienas testēs ieceļotājus no Ķīnas. Tiem, kuriem tests būs pozitīvs, nāksies pavadīt karantīnā septiņas dienas.

Indijā ieceļotājiem no Ķīnas būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests.

Taivānā no Ķīnas ielidojušajiem vai iekuģojušajiem tiks veikts tests. Pozitīva testa gadījumā karantīnas laiku varēs pavadīt mājoklī.

Itālija, kas atradās koronavīrusa izplatības epicentrā 2019. gada beigās un 2020. gadā, izsludinājusi obligātu iebraucēju no Ķīnas testēšanu. 26. decembrī veiktā no Ķīnas ielidojušo testēšana Milānā atklājusi, ka kādā reisā 52% pasažieru bijuši inficēti ar koronavīrusu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits