Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Pēc puča mēģinājuma Turcijā ieslodzīto žurnālistu skaits četrkāršojās

Turcija kļūst par pasaules "rekordisti" žurnālistu ieslodzīšanā

Šobrīd visā pasaulē par sava darba pienākumu pildīšanu ieslodzījumā atrodas vismaz 259 žurnālisti - lielākais skaits kopš 1990.gada, kad Žurnālistu aizsardzības komiteja sāka apkopot šādus datus.

Lielākais "nopelns" šogad tajā ir Turcijai, kur pēc militārā apvērsuma mēģinājuma notika vērienīgas tīrīšanas gan varas, gan militārajās aprindās, tāpat apsūdzības valsts nodevībā raidītas atsevišķu mediju un žurnālistu virzienā, vēsta CNN.

Pašlaik Turcijā vien aiz restēm ir 81 žurnālists. Nekad nevienā citā pasaules valstī par darba pienākumu pildīšanu ieslodzījumā nav atradušies tik daudz preses pārstāvju. Turcijā cietumos iespundēto žurnālistu skaits ir vēl lielāks, taču šajā statistikā neuzskaitītajos gadījumos komitejai nav izdevies gūt drošus pierādījumus, ka žurnālists ieslodzījumā nonācis savas profesionālās darbības dēļ, paziņojis komitejas izpilddirektors Džoels Simons.

Organizācija Reportieri bez robežām aplēsusi, ka kopš puča mēģinājuma Turcijā ieslodzīto žurnālistu skaits četrkāršojies. Tādējādi Turcija vārda brīvības ierobežošanas ziņā apdzinusi Ķīnu - valsti, kurā bija vislielākais cietumos ieslodzīto žurnālistu skaits 2014. gadā un arī pērn. Kopumā Ķīna šādu "godu" kopš 1990.gada izpelnījusies 18 reizes. Šogad Ķīnā savas profesionālās darbības dēļ aiz restēm nonākuši 38 žurnālisti. 

Tāpat Turcijas valdība slēgusi arī vairāk nekā 100 mediju kompānijas.

Šogad trešajā vietā to valstu sarakstā, kur žurnālistiem ir vislielākās izredzes nonākt aiz restēm savas profesijas dēļ, ir Ēģipte, kurai seko Eritreja un Etiopija.




 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits