Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Parīzē jauniešu nakts protesta laikā 12 aizturētie

Parīzē sadursmju starp policiju un pret valdību noskaņotiem demonstrantiem sestdienas naktī aizturēti 12 cilvēki, paziņoja Francijas galvaspilsētas policija.

Sadursmes notika jauniešu kustības Nuit Debout (Nakts protests) sēdstreika laikā.

Policija raidīja asaru gāzi, lai izklīdinātu apmēram simt cilvēku pūli, kas mēģināja izkļūt cauri policijas norobežojumiem ap Republikas laukumu (Place de la Republique) pilsētas centrā, kur protestētāji jau trīs nedēļas ik nakti rīko demonstrācijas, teikts policijas paziņojumā.

Neilgi pēc pusnakts izcēlās sadursmes un tika aizdedzināta policijas automašīna, norādīts paziņojumā, kurā piebilsts, ka 12 cilvēki ir aizturēti par piedalīšanos nelegālā cilvēku sanākšanā un petaržu mešanā.

Netiek ziņots par ievainotajiem.

Dažu pēdējo nedēļu laikā kopš 31.marta jauniešu vadītās Nuit Debout kustības laikā ir notikušas vairākas sadursmes. Kustības mērķis ir protestēt pret valdības ierosinātajām izmaiņām darba tirgū. Kopš tā laika kustība ir pāraugusi plašākos protestos pret valdības politiku, tostarp migrantu krīzes un izvairīšanās no nodokļiem jautājumos.

Pēc sestdienas nakts Republikas laukumā kopējais aizturēto skaits kopš Nuit Debout sākuma ir sasniedzis gandrīz 50 cilvēku.

Policija brīdināja, ka "atjaunojas un pasliktinās vardarbība" pilsētā pēc tam, kad sākās sēdstreiki, kas līdzinās 2011.gada protestu kustībai Occupy Wall Street (Okupēt Volstrītu) un pret taupības pasākumiem vērstajai kustībai Indignados (Sašutušie) Spānijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits