Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Par Izraēlas prezidentu ievēlēts Roivens Rivlins

Otrdien par Izraēlas desmito prezidentu ievēlēts bijušais parlamenta spīkers Roivens Rivlins no valdošās labējā spārna partijas Likud, paziņoja parlamenta spīkers Jūlijs Edelšteins.Paziņojot par Kneseta aizklātās balsošanas rezultātiem, Edelšteins pavēstīja, ka Rivlins ar 63 balsīm pret 53 uzvarējis savu konkurentu no centristu rindām Meiru Šētritu.

Līdzšinējais prezidents Šimons Peress prezidenta amatu pametīs jūlija beigās neilgi pirms savas 91.dzimšanas dienas. Viņa politiskā karjera aptver teju septiņas desmitgades. Peress prezidenta amatā atradies kopš 2007.gada.Izraēlā prezidenta amats pamatā ir ceremoniāls, bet izpildvara atrodas premjerministra rokās.Tomēr prezidentam ir pilnvaras apžēlot noziedzniekus un pēc vēlēšanām apstiprināt jauno valdības vadītāju.Rivlins atbalsta sadarbību ar arābiem un pat iestājas par Izraēlas pilsonības piešķiršanu lielākam skaitam palestīniešu. Šādi uzskati Izraēlas politikā nav plaši izplatīti. Vienlaikus gan viņš iebilst pret divu valstu risinājumu Tuvo Austrumu konfliktā.Rivlinam ir domstarpības ar premjerministru Benjaminu Netanjahu, lai gan viņi pārstāv vienu partiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Centrāleiropa gatavojas lietavām un plūdiem

Centrāleiropas valstis gatavojas spēcīgām lietavām un plūdiem, kas nedēļas nogalē tiek prognozēti Čehijā, Polijā, Austrijā, Vācijā, Slovākijā un Ungārijā.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits