Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pakistānas premjeru simboliski notiesā par necieņas izrādīšanu pret tiesu

Pakistānas Augstākā tiesa ceturtdien notiesājusi premjerministru Jusufu Razu Gilani par necieņas izrādīšanu tiesai, kas izpaudusies, nepildot tiesas rīkojumu atsākt korupcijas lietu pret prezidentu Asifu Ali Zardari un vērsties pie Šveices pēc tiesiskās palīdzības, vēsta valsts televīzija.

Gilani tika piespriests simbolisks sods - viņš tika aizturēts tiesas zālē uz dažām minūtēm un drīz pēc tam smaidošs iznāca pie saviem atbalstītājiem. Viņam draudēja sešu mēnešu cietumsods un aizliegums ieņemt politiskus amatus. Gilani savu vainu šajās apsūdzībās noliedza.

Tikmēr valdība norādīja, ka Zardari, atrodoties amatā, kā valsts galva bauda tiesisko imunitāti, un apsūdzēja tiesnešus par iesaistīšanos kopīgā sazvērestībā ar armiju nolūkā panākt premjera krišanu.

Reaģējot uz Augstākās tiesas lēmumu, Pakistānas opozīcijas partijas jau aicinājušas Gilani atkāpties. Pakistānas lielākās opozīcijas partijas Pakistānas Musulmaņu līgas (PML-N) līderis Navazs Šarifs, kurš pats divreiz ieņēmis premjera amatu, paziņoja, ka Gilani vajadzētu atkāpties un izsludināt jaunas vēlēšanas. Ja premjers pēc notiesāšanas tomēr apmeklēs parlamentu, PML-N lems par savas darbības tālāko virzību, informēja Šarifs.

Premjeru atkāpties aicinājis arī partijas Jamaat-e-Islami līderis, norādot, ka Gilani tagad ir notiesāts cilvēks un nevar palikt premjerministra amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits