Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pakistānas premjers paziņo par gatavību "valsts stabilitātes vārdā" atkāpties no amata

Pakistānas premjerministrs Jusufs Reza Gilani 16. janvārī paziņoja, ka ir gatavs demisionēt stabilitātes valstī saglabāšanas vārda, vēsta interneta portāls Lenta.ru, atsaucoties uz Pakistanas laikrakstu The Tribune.

Laikraksts, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, informē, ka ar šādu paziņojumu J. R. Gilani nācis klajā sarunas laikā ar savu politisko sabiedroto – Pakistānas prezidentu Asifu Ali Zardari. Šī saruna savukārt notika prezidentam un premjeram tiekoties ar ministriem un parlamenta visu frakciju līderiem. The Tribune vēsta, ka opozicionāri piekrituši atbalstīt parlamentā pārstāvēto politisko spēku kopīgu paziņojumu par demokrātijas saglabāšanas valstī nepieciešamību, pretim pieprasot pirmstermiņa vēlēšanu sarīkošanu.

Pagaidām tomēr nav skaidrs, vai J.R. Gilani piekrišana atkāpties no amata nozīmē, ka Pakistānā drīzumā gaidāmas jaunas parlamentu vēlēšanas. Šīs pašas tikšanās laikā J. R. Gilani pauda gatavību 19. janvārī stāties tiesas priekšā, kad tiks skatītas apsūdzības korupcijā attiecībā uz valsts augstākajām amatpersonām.

Pirms tam Pakistānas prese rakstīja, ka 16. janvārī valsts parlamentā ir jānotiek balsojumam par neuzticības izteikšanu J. R. Gilani, tomēr kaut kādu pagaidām neskaidru iemeslu dēļ šis balsojums tā arī nenotika.

Jāatgādina, ka pēdējos mēnešos Pakistānā pieņemas spēkā politiskā krīze, jo izraisījies nopietns konflikts starp militārpersonām un pilsoniskajām varas iestādēm. Šī iemesla dēļ opozīcija pieprasa pirmstermiņa vēlēšanu sarīkošanu, uzskatot, ka ar to palīdzību būtu iespējams mazināt spriedzi elites iekšienē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits