Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pakistānas armijas komandieris noliedz militāra apvērsuma iespējamību

Pakistānas armijas komandieris ģenerālis Ašfaks Kajani noliedzis, ka valstī varētu notikt militārs apvērsums, raksturojot kā maldinošas baumas par apvērsumu saistībā ar skandālu, kas nopietni saasinājis valdības un militāro spēku attiecības.

"Viņš [Kajani] bargi nosoda spekulācijas par jebkādu militāro varas pārņemšanu un teica, ka tās ir maldinošas un tiek izmantotas, lai novērtu uzmanību no īstām problēmām," teikts Pakistānas armijas piektdien izplatītajā paziņojumā.

Ģenerālis, kas ceturtdien uzrunāja karavīrus nemierīgajos Mohmandas un Kurramas cilšu rajonos Afganistānas robežas tuvumā, "atkārtoja, ka Pakistānas armija atbalsta un turpinās atbalstīt demokrātiskos procesus valstī", uzsvērts paziņojumā.

Dažas stundas pirms Pakistānas armijas komandiera paziņojuma militārā apvērsuma iespējamību noraidīja arī augsta ranga valsts tiesnesis.

"Šajā valstī nav jautājumu par [militāru] varas pārņemšanu, jo cilvēki tagad uzticas augstākajai tiesai," Iftikhars Muhammads Čaudhri teica tiesas sēdē, uzklausot aicinājumus sākt izmeklēšanu dienu pēc tam, kad Pakistānas premjerministrs Jusufs Raza Gilani uzstājās ar tirādi, kurā ietekmīgo Pakistānas armiju apsūdzēja par viņa valdības gāšanas mēģinājumu.

Deviņu tiesnešu kolēģija, kuru vadīja Čaudhri, izskatīja, vai sākt izmeklēšanu par aizdomām, ka tuvs prezidenta padomnieks maijā rakstījis lūgumu pēc ASV palīdzības, lai novērstu iespējamo apvērsumu un varas nonākšanu armijas rokās.

Arvien turpinās spekulācijas, ka varētu tikt gāzts Pakistānas prezidents Asifs Ali Zardari saistībā ar skandālu un viņa neseno slimību, neskatoties uz to, ka viņš ir atgriezies Islāmabadā pēc divu nedēļu ārstēšanās Dubaijā.

Bruņotie spēki Pakistānā līdz šim jau ir veikuši trīs apvērsumus un tiek uzskatīti par galveno spēku valstī, kurā dzīvo 174 miljoni cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits