Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nedēļas nogalē norisināsies Zemes stunda

Šajā nedēļas nogalē, 28.martā, norisināsies tradicionālā Zemes stunda un šogad tās moto ir "Tu vari mainīt klimata pārmaiņas", aģentūru LETA informēja Pasaules Dabas fondā.

Šāds sauklis šogad izvēlēts, lai atgādinātu, ka klimata pārmaiņas ir process, kuru ar saviem ikdienas paradumiem ietekmē ikviens planētas iedzīvotājs.

Kā katru gadu, arī šogad Zemes stundā Latvija laikā no plkst.20.30 līdz 21.30 kopā ar visu pasauli vienosies Zemes stundas svētkos, to laikā simboliski izslēdzot apgaismes objektus. To aicināts darīt gan ikviens iedzīvotājs, gan arī uzņēmumi un organizācijas.

Kā norāda Pasaules Dabas fonds, klimata pārmaiņu tematika šogad ir īpaši aktuāla, jo šā gada nogalē Parīzē ir gaidāma Klimata konference, kurā valstu līderi lems par siltumnīcefekta gāzu (SEG) izraisošo emisiju samazināšanu. Klimata pārmaiņas ir aktuāls jautājums jau vairāk nekā 30 gadus, un tās tiek saistītas ar SEG koncentrācijas pieaugumu. Kā spilgtākie klimata pārmaiņu indikatori ir kūstoši ledāji, jūras līmeņa celšanās, spēcīgākas vētras un plūdi, kā arī mazāks sniega daudzums ziemeļos un lielāks sausums dienvidos.

Latvijā sarežģītākais sektors emisiju ziņā ir lauksaimniecības nozare. Lai tajā samazinātu SEG emisijas, ir nepieciešams ieviest jaunākās tehnoloģijas, kas samazinātu barības vielu noplūdi ūdeņos. Lielas emisijas rada arī transporta nozare, kur, neskatoties uz salīdzinoši mazo automašīnu skaitu, emisijas turpina pieaugt.

Pasaules Dabas fonds aicina arī ne tikai Zemes stundā rīkoties saudzīgi videi - tas jādara arī ikdienā, piemēram, siltinot mājvietas un taupot enerģiju, izvēlēties sabiedrisko transportu, velosipēdu vai ekonomisku automašīnu, kā arī pēc iespējas patērēt vietējo un sezonālo pārtiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits