Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

NATO: Robežincidentā vainojama kā alianse, tā Pakistāna

NATO veicot izmeklēšanu par incidentu, kurā alianses helikopteru triecienā novembrī tika nogalināti 24 pakistāniešu karavīri, noskaidrots, ka tajā vainojama kā NATO, tā Pakistāna, ceturtdien apliecināja alianse.

"Izmeklēšanā noskaidrots, ka abās pusēs pieļauta virkne kļūdu, jo tās nav pienācīgi koordinējušas savu [spēku] atrašanās vietu un rīcību gan pirms operācijas, gan tās gaitā, un tā rezultātā izraisījās sadursme," apliecināja NATO.

Afgāņu un NATO vadītie bruņotie spēki "leģitīmi reaģējuši, veicot pašaizsardzību", pēc tam kad uz tiem sākotnēji izšāvuši "neidentificēti bruņotie spēki", par kuriem bija radusies pārliecība, ka tā nav Pakistānas armija, skaidroja alianse. "Apvienotās vienības nesāka apzināti šaut uz pakistāniešu bruņotajiem spēkiem."

"Izmeklēšana pamatojusi viedokli, ka tiešs aviācijas atbalsts tika iesaistīts pašaizsardzībai, reaģējot uz intensīvu lielkalibra ložmetēju un mīnmetēju uguni, ko Salalas apkaimē atklāja, kā vēlāk noskaidrojās, Pakistānas bruņotie spēki," apliecināja NATO.

Jāatgādina, ka šā gada 26.novembrī NATO helikopteru uzlidojumā Pakistānā netālu no Afganistānas robežas tika nogalināti 24 pakistāniešu karavīri. Tajā pašā dienā Islamabada apturēja NATO apgādes tranzītu caur Pakistānas teritoriju, kā arī lika Savienotajām Valstīm atbrīvot Šamsi gaisa spēku bāzi, kas, kā tiek uzskatīts, izmantota bezpilota lidaparātu palaišanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits