Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mjanmā turpinās protesti pret huntu

Jangonā un citur Mjanmā trešdien turpinājušies protesti pret militāro huntu, kas sagrābusi varu valstī.

Jangonā ielās izgāja desmitiem tūkstošiem cilvēku un ielas tika nobloķētas ar transporta līdzekļiem, lai ierobežotu drošības spēku iespējas pārvietoties pa pilsētu.

"Mums jācīnās līdz beigām. Mums jāparāda mūsu vienotība un spēks, lai izbeigtu militāro pārvaldi. Cilvēkiem ir jāiznāk ielās," ziņu aģentūrai AFP sacīja kāda studente, kas protestēja Jangonā. Tā bija lielākā demonstrācija Jangonā, kopš tur nedēļas nogalē tika izvietoti karavīri.

Mjanmas otrajā lielākajā pilsētā Mandalajā policisti un karavīri izdzenāja protestētājus, kas bija nobloķējuši dzelzceļu, atsaucoties uz diviem avotiem, ziņoja AFP.

Glābšanas dienesta darbinieks AFP sacīja, ka drošības spēki atklājuši uguni, bet nav skaidrs, vai izmantotas gumijas lodes vai īsta munīcija.

Demonstrācijas notika arī citur Mjanmā.

Jau ziņots, ka Mjanmā 1.februārī notika militārais apvērsums, un tā gaitā tika aizturēta valdības vadītāja Su Či un citi valdošās Nacionālās Demokrātijas līgas (NLD) augstākie līderi. Su Či kopš aizturēšanas nav redzēta. Arī advokātam nav ļauts tikties ar viņu personīgi.

Ģenerāļi puča sarīkošanu pamato ar novembra vēlēšanās it kā notikušajām nelikumībām. NLD šajās vēlēšanās guva pārliecinošu uzvaru.

Hunta uz gadu izsludinājusi ārkārtas stāvokli, solot pēc tam sarīkot jaunas vēlēšanas, tiesa gan, precīzi nenorādot, kad tieši tās varētu notikt.

Neatkarīgā organizācija Palīdzības asociācija politieslodzītajiem ziņoja, ka kopš apvērsuma Mjanmā aizturēti vairāk nekā 450 cilvēki.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits