Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ķīnas augstskolā aizliedz Ziemassvētkus

Ķīnas Ziemeļrietumu universitātes vadība saviem studentiem aizliegusi svinēt Ziemassvētkus, svinības dēvējot par "kiču", ceturtdien vēsta ziņu aģentūra Siņhua.

Šaaņsi provinces galvaspilsētas Sjiaņas augstskolas vadība izvietojis transparentus ar saukli - "Kļūsim par izciliem Ķīnas dēliem un meitām, iestāsimies pret sentimentālajiem Rietumu Ziemassvētkiem". Vēlāk augstskolas vadība savu nostāja paskaidroja ar paziņojumu savā tīmekļa mikroblogā. Ķīnas jaunatnei ir jāpievērš uzmanības saviem nacionālajiem svētkiem, nevis "verdziski jāiztop ārzemnieku priekšā", svinot Ziemassvētkus, norādīja augstskolas kompartijas komiteja.

"Pēdējo gadu laikā arvien vairāk un vairāk ķīniešu velta uzmanību Rietumu svētkiem. Viņi uzskata, ka Rietumi ir attīstītāki nekā Ķīna, tāpēc Rietumu svētki ir izsmalcinātāki par mūsu, tie ir moderni atšķirībā no tradicionālajiem ķīniešu svētkiem, kas ir izgājuši no modes," skaidroja partijas komiteja.

Arī Džedzjanas provincē Izglītības ministrijas pārstāvji aizlieguši 25. decembrī rīkot jebkādus ar Ziemassvētkiem saistītus pasākumus. Rīkojums ir saistošs visām provinces augstskolām, vidusskolām un pamatskolām, kā arī bērnudārziem. Tā reģionā ir pirmā reize, kad aizliegums noteikts oficiāli, vēsta ziņu aģentūra ECNS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits