Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Karalienes runā britu parlamentam izcelta cietumu reforma

Ievērojot politisko tradīciju, Lielbritānijas karaliene Elizabete II trešdien parlamentā izklāstījusi jauno valdības likumdošanas programmu, kuras centrā ir reformas cietumu un tiesu sistēmās.

"Mana valdība izdos likumus, lai reformētu cietumus un tiesas, lai dotu cilvēkiem otro iespēju," sacīja karaliene, izklāstot valdības likumdošanas plānus nākamajiem 12 mēnešiem.

"Cietumu priekšniekiem tiks dota bezprecedenta brīvība un viņi varēs nodrošināt, ka ieslodzītie saņem labāku izglītību," sacīja Elizabete II, piebilstot, ka valdība arī uzlabos garīgās veselības aprūpi cilvēkiem tieslietu sistēmā.

Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona valdības prioritāšu vidū ir arī pretterorisma likumprojekts, pasākumi izglītības liberalizēšanai un uzlabojumi bērnu aprūpes un adopcijas dienestos, norādīja karaliene, uzskaitot 20 ierosinājumus jauniem likumiem.

Elizabete II sacīja, ka valdība izmantos pozitīvo ekonomisko situāciju, lai sniegtu drošību strādājošajiem, lai atbalstītu cilvēkus, kas atrodas visnelabvēlīgākajos apstākļos, un lai stiprinātu nacionālo aizsardzību.

Valdība turpinās izvērst kontroli pār valsts tēriņiem un virzīties uz augstākām algām un mazāku labklājības ekonomiku, kur darbs tiek atalgots, sacīja karaliene, piebilstot, ka tas sekmēs arī jaunu mājokļu celtniecību.

Lielbritānijas Liberāldemokrātiskās partijas līderis Tims Farons, atbildot uz karalienes runu, sacīja, ka par vairumu runā minēto pasākumu paziņots jau iepriekš un tagad tie atkārtoti, lai acīmredzot novērstu uzmanību no gaidāmā referenduma par Lielbritānijas dalību Eiropas Savienībā (ES).

Viņš paziņoja, ka karalienes runa nav pievērusies galvenajiem jautājumiem un ir tikai māneklis, lai dotu konservatīvajiem pāris dienas elpas atvilkšanai kampaņā pirms jūnijā gaidāmā referenduma.

Kamerons aicina vēlētājus referendumā 23.jūnijā balsot par valsts palikšanu ES, bet vairāki citi vadošie Konservatīvās partijas politiķi atbalsta izstāšanos.

Karalienes runā, kā jau gaidīts, referendums netika pieminēts, vienīgi norādīts, ka tāds notiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits