Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Izraēlas prokuratūra ekspremjeram pieprasa piespriest 5-7 gadu cietumsodu

Izraēlas prokuratūra pieprasījusi tiesai bijušajam premjerministram Ehudam Olmertam piespriest piecu līdz septiņu gadu cietumsodu, pirmdien pavēstīja avoti tiesā.

Medijos izskanējusī informācija arī liecina, ka prokuratūra vēlas no apsūdzētā piedzīt 1,2 miljonu šekeļu (250 000 eiro) lielu naudassodu.

Jau vēstīts, ka Olmerts par korupciju Telavivas apgabala tiesā tika notiesāts 31.martā un tiesa atzina viņa vainu divos gadījumos.

Šī ir pirmā reize, kad kāds bijušais Izraēlas premjerministrs notiesāts par kukuļņemšanu.

Olmerts notiesāts par kukuļņemšanu divos atsevišķos gadījumos, no kuriem viens saistīts ar vērienīga dzīvojamā kompleksa "Svētā zeme" būvniecību Jeruzalemē laikā, kad viņš vēl ieņēma Jeruzalemes mēra amatu.

2010.gadā Olmerts tika minēts kā galvenais aizdomās turamais tā dēvētajā Svētās zemes afērā. Viņš tika turēts aizdomās par aptuveni 1,5 miljonu šekeļu (312 000 eiro) pieņemšanu kukuļos.

Vēlāk prokuratūra aptuveni uz pusi samazināja sākotnēji minēto summu.

Laika posmā no 1993. līdz 2003.gadam Olmerts bija Jeruzalemes mērs, bet pēc tam viņš strādāja valdībā - gan par tirdzniecības un rūpniecības ministru, gan ieņēma arī citus amatus. 2006.gadā Olmerts kļuva par premjerministru.

Olmerts no premjera amata demisionēja 2008.gada septembrī. Policija toreiz pieprasīja izvirzīt viņam apsūdzības par vairākiem korupcijas gadījumiem, kas saistīti ar laiku, pirms viņš kļuva par valdības vadītāju.

2013.gada jūlijā tiesa atzina Olmertu par vainīgu pilnvarotas personas saistību pārkāpšanā, bet nopietnākās apsūdzībās attaisnoja.

Arī Jeruzalemes apgabala tiesa attaisnoja Olmertu apsūdzībās par kukuļu pieņemšanu un par nepatiesiem ārvalstu ceļojumu izdevumu kompensāciju pieprasījumiem, taču atzina bijušā premjerministra vainu apsūdzībās par īpašu labvēlību pret kādu bijušo kolēģi laikā, kad Olmerts strādāja valdībā.

Viņam tika piespriesta 13 800 eiro sodanauda un nosacīts cietumsods.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Centrāleiropa gatavojas lietavām un plūdiem

Centrāleiropas valstis gatavojas spēcīgām lietavām un plūdiem, kas nedēļas nogalē tiek prognozēti Čehijā, Polijā, Austrijā, Vācijā, Slovākijā un Ungārijā.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits