Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Indonēzijas zemestrīcē un cunami bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 832

Zemestrīcē un tai sekojošajā cunami, kas piektdien skāra Indonēzijas Sulavesi salu, bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 832, paziņojušas varasiestādes.

Jaunie dati gandrīz divreiz pārsniedz amatpersonu iepriekš ziņotos. Taču Indonēzijas viceprezidents Jusufs Kalla pieļauj, ka upuru skaits var sasniegt tūkstošus.

Vairums no 832 bojāgājušajiem zaudējuši dzīvību Centrālās Sulavesi provinces galvaspilsētā Palu, taču saņemtas arī pirmās ziņas par bojāgājušajiem no Dongalas rajona, par kuru informācija līdz šim nebija pieejama. Tur gājuši bojā vismaz 11 cilvēki, paziņoja Indonēzijas katastrofu vadības dienesta pārstāvis sakariem ar presi Sutopo Nugroho.

Viņš norādīja, ka piekļuve vairākiem zemestrīces un cunami skartajiem reģioniem joprojām ir ierobežota un vēl nav iespējams novērtēt, cik lielus postījumus šīs katastrofa ir nodarījusi.

Sulavesi salas iedzīvotājiem trūkst pārtikas un dzeramā ūdens un notikušas laupīšanas. Slimnīcas ir pārslogotas, jo smagi ievainoto cilvēku skaits mērāms simtos.

"Sajūta ir ļoti saspringta. Katru minūti ātrās palīdzības mašīnas ieved jaunus līķus. Trūkst tīrā ūdens. Veikali tiek izlaupīti," sacīja kāda 35 gadus veca sieviete, kura ar savu mazuli patvērusies evakuācijas centrā Palu.

Joprojām nav zināms simtiem cilvēku liktenis, kuri gatavojās doties uz pludmales festivālu Palu rajonā.

Zemestrīce nodarījusi postījumus ceļiem, elektroenerģijas un telekomunikāciju tīkliem, kas sarežģī situācijas novērtēšanu.

Zemestrīce arī sagrāvusi Palu cietuma sienas un no tā 560 iemītniekiem vairāk nekā puse aizbēgusi, ziņoja vietējie mediji.

( papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits